Şenkaya Belediyesi, eskimiş ve ihtiyaca cevap veremeyen su şebekesini yenilemek için harekete geçti. Hem kaçak ve kayıp tüketimi azaltmak, hem de ilçenin ileriye dönük su ihtiyacını karşılamayı planlayan Şenkaya Belediyesi, çalışmaların sonunda, ilçede bugüne kadar gerçekleştirilmemiş bir projeye imza atmış olacak.
//ALT YAPI YATIRIMLARI BAŞLATILDI
Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Şenkaya’daki mevcut su şebekesinin, normal şartlarda ihtiyaçları karşıladığını, ancak şebekenin eski oluşu nedeniyle kayıp ve kaçak tüketimin yüzde 60’ları bulduğunu dile getirdi. Bu kadar yüksek orandaki bir tüketimin, belediyeye aylık maliyetinin 45 ile 50 bin TL’yi bulduğuna dikkati çeken Başkan Özcan, hem bu zararı ortadan kaldırmak, hem de ilçenin gelecek yıllardaki su ihtiyacına cevap verebilmek için altyapı seferberliği başlattıklarını söyledi.
İlçenin büyümesi ve nüfusun artması nedeniyle ilerleyen yıllarda suyun yeterli olmayacağı gerçeğinden yola çıkarak, yeni su kaynakları arayışına girdiklerini kaydeden Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, söz konusu kaynak için de, Şenkaya Yaylası, Yedi Gözeler, Büyük Göze, Çatak ve Hasan Çavuş membalarının kullanılacağını ifade etti.
//İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Yürütülen altyapı çalışmalarının ihale bedelinin 1 milyon 674 bin 505 TL olduğunu, işin süresinin de, 625 gün olarak belirlendiğini dile getiren Başkan Görbil Özcan, “Projemizin uygulanmasına Şubat 2009 itibariyle başlanmıştır. Saniyede 20 ile 28 litre arasında su taşıyacak olan ve yapımı devam eden isale hattı, çalışma bittiğinde 13 bin 500 kişinin su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede hizmet verecektir.” dedi.
Proje kapsamında 3 adet su deposu, 4 adet kaptaj (toplama merkezi) ile birlikte ortalama 11 bin ile 12 bin metre arası isale hattı ve 19 bin metre birinci kademe şehir şebeke hattı yapılacağını aktaran Başkan Özcan, müteahhit firmanın, şu ana kadar işin yüzde 50’sini bitirdiğini dile getirdi. Yılsonuna kadar fiziki gerçekleşme oranının yüzde 70’i bulmasını beklediklerini kaydeden Özcan, “Proje tamamlanıp tam kapasite hizmet verilmeye başlandıktan sonra, en fazla 3 yıl içerisinde sistem kendini amorti edecek. Çünkü kayıp ve kaçak tüketim önlenerek, uğranılan maddi zarar ortadan kalkmış olacak.” ifadelerini kullandı.