TETİK: UYGULAMA MEMNUNİYET VERİCİDİR
Üniversitelerin ek kontenjanlarına şehit çocuklarının sınavsız alınmasını öngören yasa teklifinin, ‘şehit çocuklarına vefa gösterilmesi’ açısından önemli bir girişim olduğunu söyleyen Erzurum Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Tasarıdan duyduğumuz memnuniyeti ifade edebilmek için kelimeler bile yetmez. Bu girişim, şehit çocuklarımızın gelecekleri açısından bir garanti olma anlamı taşıyor” dedi.
TBMM’DEN ÇIKACAK SONUÇ MERAKLA BEKLENİYOR
Teklifinden büyük memnuniyet duydukları konunun, daha önce de kendileri tarafından dile getirildiğini ve bu yönde bir girişimde bulunmasını uzun zamandan beri arzu ettiklerini kaydeden Hatem Tetik, “Şehit çocuklarının devlet ve vakıf üniversitelerinin ek kontenjanlarından faydalandırılması hususunu, daha önce de birçok kez dile getirmiştik. Bu anlamda resmi bir girişimde bulunulmuş olması, bizler için umut ışığı oldu. Çünkü bir şekilde babalarını ya da annelerini teröre kurban vermiş çok sayıda evladımız var. Bu tasarı kanun haline gelirse, en azından onlara bir vefa göstermiş olunur” diye konuştu.
TBMM’den bu konuda çıkacak olan kararı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Tetik, konuyu meclis gündemine taşımasından dolayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı’ya teşekkür ettiklerini dile getirdi.
TSK GEREKEN CEVABI VERİR
Öte yandan Türkiye’nin bazı illerinde PKK terör örgütü sempatizanları tarafından bir takım gösteriler gerçekleştirildiğini ve son olayların Tunceli’de yaşandığına dikkati çeken Hatem Tetik, “Kuyruğu iyice köşeye sıkışan terör örgütü, bu tür organizasyonlarla kamuoyunda infial oluşturmaya çalışıyor. Ama bu oyunlara gelinmemelidir. Güvenlik güçlerimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, provakasyon amacı taşıyan bu tür gösterilere gerekli cevabı verecektir. Bu nedenle milletimiz sağduyu olmalı, çapulcuların kötü emellerine alet olmamalıdır” dedi.