SYDV, EĞİTİM DESTEK DÖNEMİNİ TAMAMLADI
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Erzurum’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak yapılan eğitim yardımları sona erdi. Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana öğrenci başına 200 YTL eğitim yardımı yapan SYDV, 7 ay içerisinde 3 bin 933 öğrenciye toplam 800 bin YTL ödedi.
4 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK VERİLDİ
SYDV Müdürü Zekeriya Deniz, geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlatılan uygulama kapsamında, Erzurumlu olma ve Erzurum’da ikamet etme şartıyla üniversite öğrencilerine ödedikleri 200 YTL’lik eğitim yardımlarının sona erdiğini söyledi. Uygulama kapsamında SYDV’den yardım talebinde bulunan öğrenci sayısının 4 bin 128 olduğunu, ancak yapılan değerlendirmelerin ardından bu öğrencilerden sadece 3 bin 933’üne ödeme yaptıklarını kaydeden Deniz, 7 ay içerisinde yapılan ödemelerin toplam tutarının 800 bin YTL’yi bulduğunu bildirdi.
2008 DÖNEMİ
SYDV Müdürü Zekeriya Deniz, 7 aydır yürütülen uygulamanın, çoğu öğrenci tarafından henüz daha bilinmediğine dikkati çekerek, yardımlardan faydalanabilmek için yeni başvuruda bulunanların bile bulunduğunu dile getirdi. Eğitim yardımlarına yeni eğitim-öğretim sezonunda devam edilip edilmeyeceği hakkında net bir bilginin bulunmadığını anlatan Deniz, “Bize Başbakanlık’tan gelecek talimat doğrultusunda uygulamanın devamını yapabiliriz. Ancak şimdiden net bir şey konuşmak doğru olmaz” diye konuştu.
YOKSUL AİLELERE YARDIMLAR SÜRÜYOR
Öte yandan yoksul ailelere yönelik olarak yapılan ayni ve nakti yardımların ise aralıksız devam ettiğini vurgulayan SYDV müdürü Deniz, geride kalan kış sezonunda yardıma muhtaç her aileye 1,5 ton kömür yardımında bulunulduğunu aktardı. Kömürlerin, ailelerin evlerine kadar teslim edildiğini ifade eden Deniz, yaz sezonunun ardından önümüzdeki kış mevsimi için hazırlıklara başlanacağını sözlerine ekledi.