DADAŞKENT BELEDİYE BAŞKANI YAYLALI:
“19 MAYIS MİLLİ RUHUN ŞAHLANIŞIDIR”
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk Milletinin yeniden doğuşu ve kurtuluş ateşinin yakıldığı çok önemli bir gün olduğunu kaydeden Yaylalı Türkiye Cumhuriyetine ulaşan uzun ve zorlu sürecin ilk adımıdır.” dedi.
KURTULUŞ MEŞALESİ 19 MAYISLA TUTUŞTURULDU
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Yaylalı, 89. yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs’ın, milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımı olduğunu ifade etti.
TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIĞINA GİDEN YOL
“19 Mayıs, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.” diyen Başkan Yaylalı, mesajında şunları kaydetti: “Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama isteğini tüm dünyaya haykırdığı 19 Mayıs 1919, milletimizin azim ve kararlılığını da ortaya koyduğu önemli günlerimizden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük hareketi, milletimizin azim ve kararlığıyla da birleşerek milli mücadeleye dönüşmüş ve sonuçta zafere ulaşan Türk milleti olmuştur. Tarih sahnesinde destanlarla anılan ve farklı bir ülkenin boyunduruğu altında bulunmayı asla kabul etmeyen yüce Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile sembolleştirdiği kahramanlık destanların başlangıcını yaptığı 19 Mayıs 1919 tarihi bağımsızlık ruhunun şahlandığı gündür. Aziz Türk Milleti bu günde, tüm dünyaya yeniden bağımsız ve hür yaşama isteğini haykırmıştır.”
GENÇLER, MİLLİ DEĞERLERE SAHİP OLMALI
Mesajında gençlere de seslenen Başkan Yaylalı, “Gençliğimiz Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Onlar bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizmi ve aydınlık yarınlarıdır. Ülkemiz sahip olduğu bu büyük servetle çağdaş dünyaya güzellikler katacak tarihi gelişmelere de imza atacaktır. Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin emanetçileri olan gençlerimiz, birikimlerini bilimle yoğurarak, çalışan, üreten, bilimde ve sanatta çağdaş dünya devletleriyle mücadele edecek ve bu emaneti de en yükseklere taşıyacağına olan inancımızı tamdır. Ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir ülke olması, milletimizin yüzünün daima gülmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu duygularla ülkemizin bağımsızlık ve özgürlüğü için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.