ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş’ta kar altında evlat nöbeti
Muş’ta kar altında evlat nöbeti
Erzurum TDP öğrencilerle buluştu
Erzurum TDP öğrencilerle buluştu
İl Jandarmadan krizlere müdahale tatbikatı
İl Jandarmadan krizlere müdahale tatbikatı
9. Tematik Kış Kampı tamamlandı
9. Tematik Kış Kampı tamamlandı
Büyükşehir Tiyatrosu beğeni topladı
Büyükşehir Tiyatrosu beğeni topladı
HABERLER>SİYASET
11 Ocak 2010 Pazartesi - 00:01

STP’den birlik ve beraberlik çağrısı

İHA/Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen basın toplantısında birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

STP’den birlik ve beraberlik çağrısı

Palandöken Palan Otel’de yapılan toplantı sonrasında ortak açıklama MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli tarafından yapıldı. Güvenli, “Belli dönemlerde tarihin kırılma anları vardır. Türkiye de şu an bu tarihin kırılma anlarından birini yaşıyor. Toplum ve devlet, demokrasi ve özgürlüklere doğru bir evrimleşmeyi yaşıyor. Derin sırlar açığa çıkıyor, demokratik insan ve demokratik devlet değerleri herkesin ve her kesimin kabulü haline geliyor” dedi.
//BASIN A ÇIKLAMASI
Güvenli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İçerden ve dışarıdan kardeşlik hukukumuzu bozmaya ve bulanık suda balık avlamaya çalışanlar, hiç boşuna heveslenmesinler, biz bin yıllık kardeşlik hukukumuzu daha da güçlendirerek, birlikte yaşama arzumuzu dillendiriyor, irademize sahip çıkıyoruz. Ülkemizin yanan yüreğine su serpmek, dökülen kana dur demek, demokratik yapılanmayı güçlendirmek, insan haklarını evrensel normlara ulaştırmak hepimizin ortak dileğidir. Biz ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını istiyoruz. Geliştirilmeye çalışılan demokratik ve özgürlük mücadelesine destek olmak, son zamanlarda sözünü ettiğimiz güzellikleri yok eden, ülkemizde gerginliği artıran, kardeşleri birbirine düşürmeye çalışan, eti tırnaktan ayırmaya uğraşan mihraklara karşı dur demek, provokatörlerin oyununa gelmediğimizi haykırmak için 10 ilin sivil toplum örgütleri bir araya geldik.50 yıldır aynı filmi sahneye koyanlara karşı şunu söylüyoruz Yunus Emre’nin, “Biz gelmedik kavga için/Bizim işimiz sevgi ile/Dostun evi gönüllerdir/Gönüller yapmaya geldik” şeklindeki dörtlüğünde ifadesini bulan bir anlayışla tüm Türkiye’ye kardeşlik ellerimizi uzatıyoruz. Türkiye’ye, 73 milyon insana kardeşlik elimizi, el ele tutuşarak Erzurum’lu, Kars’lı, Iğdır’lı, Ardahan’lı, Bayburt’lu, Erzincan’lı, Muş’lu Tunceli’li ve bütün Türkiye olarak biz bir bütünün parçalarıyız diyerek uzatıyoruz.. Çokluk içinde birlik ve aynı binanın tuğlaları aynı tarağın dişlileriyiz ve biz kardeşiz. Aynı Allah’a inanıyor, aynı kıbleye yöneliyoruz. Biz biriz ve bütünüz. Biz hepimiz İstiklal Savaşı’ndaki kağnı arabalarının yetimleri, göklere yükselen minarelerin mü’minleriyiz. Bu ortak kaderimiz sonsuza kadar devam edecek ve biz ortak geçmişten geleceğe birlikte yürüyeceğiz.”
//PLATFORMA KATILAN STK’LAR
Toplantıya, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Müsiad, Deniz Feneri Derneği, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Vuslat-Der, Memur-Sen, Bem-Bir Sen, Çağrı-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Palandöken Kalkınma Vakfı, Harb-İş, Büro Memur Sen, Toç Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Kültür Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Sağlık-Sen, Bayındır Memur-Sen, Esnaf Ve Sanatkârlar Derneği, Hak-İş Hizmet İş-Sen, Erzimder, Ebu İshak Kültür Ve Hizmet Vakfı, Derya Derneği temsilcileri ile Eğitim Bir Sen Erzurum, Bayburt, Muş, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır, Tunceli şube temsilcileri katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topçuoğlu güven tazeledi
GHA/Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na, üyelerden aldığı ...
CHP’den “Teyo” tepkisi
Teyyo Dayı'nın Erzurumlu bir dadaş ve uygar bir insan olduğunu anlatan ...
Bakan Kavaf'tan örnek atılım
İlki Antalya'da gerçekleştirilen Aile Çalıştayı'nın ikincisi Edirne'de ...
 
Yazıcıoğlu’na “Beyaz Veda”
GHA/Erzurum Alperen Ocakları İl Başkanlığı, BBP’in merhum lideri Muhsin ...
Odalar'da seçim heyecanı
GHA/Erzurum’da meslek odaların seçimleri devam ediyor.
Tekke’den Erzurum’a özel ilgi
İHA/Trabzonspor ve Tük Milli takımının efsanevi futbolcusu, Türk futbolunu ...
 
DSP’den Erzurum Ekspresi tepkisi
GHA/TCDD Genel Müdürlüğü’nün, aralarında Erzurum Ekspresi’nin de bulunduğu ...
Bulvara tezyidi bedel engeli
İHA/Yakutiye Belediyesi tarafından 2009 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen ...
Öğüt, Erzurum’un sesi oldu
İHA/CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars-Akyaka arasında günde 400'e ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva