Bir basın toplantısı düzenleyen SP Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, ülkede gündemin her geçen gün değiştiğini belirterek, bir yanda parti kapatma davasının, öbür yanda dinleme iddialarının gündemde geniş yer tuttuğuna dikkati çekerek, "Gündem baş döndürücü hızda değişiyor. Fakat bunların hiç birisi halkımızın açlığına, özellikle gençlerimizin işsizliğine çaresizliğine derman olmuyor. Halkımızın asıl gündemi işsizlik, geçim sıkıntısı ve yoksulluktur. Ülkemizde siyasetin normalleştirilmesi ve asıl gündeme dönülmesi gerekmektedir" dedi.
ÜLKE OKONİMİSİ DEĞERLENDİRMESİ
Ülke ekonomisinin iyiye gitmediğini söyleyen Başkan Kümbet, Türkiye'nin halkın ekmeklik buğdayını, pirincini, etini ve yemeklik yağlarını bile üretemez duruma geldiğine dikkati çekerek, son yıllarda uygulanan yanlış tarım politikalarıyla önemli bir gıda krizi yaşanmakta olduğunu kaydetti.
BORÇ YÜKÜ
TBMM'ye taşınan AKP ile CHP'nin tüm vatandaşları sükütu hayale uğrattığını ifade eden Teoman Kümbet, "Derviş politikalarının devamı olan IMF ve Dünya Bankası endeksli sürdürülebilir borçlanma sebebi ile ülkemizde dış borçların yüzde 50'si son 5 yıl içerisinde alındı. 150 katrilyonluk bütçenin 66 katrilyonu faiz ödemlerine ayrıldı. Bunun anlamı yılda 52 milyar dolar, haftada 1 milyar dolar, günde 166 milyon dolar ve saatte 7 milyon dolar, yani yaklaşık 9 trilyon faize ödüyoruz. IFM ve AB'den gelen "devlet elini ekonomik faaliyetten çekmelidir" şeklindeki telkin ve adeta talimatlarla, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana ülkemizin milli ve kar eden kuruluşlarını birer bir er satılmış durumdadır. Nisan ayı enflasyon oranı % 10,4 olarak çift haneli rakamlara çıkmış durumda. Aslında mutfaktaki enflasyon bu rakamdan daha yüksek olmasına rağmen TÜİK' in verdiği bu rakamlar bile ekonominin kötü yönetildiğinin en açık göstergesidir." diye konuştu.
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİSİ
Bir ülkenin durumunun iyi olup olmadığının sadece siyasi ve iktisadi durumuna bakılarak anlaşılamayacağına vurgu yapan SP Erzurum İl Başkanı Kümbet, siyasetin ve iktisadın üzerinde sosyal kurumlar ve kültürel vaziyetlerin de olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Ülkemiz dehşetli ve genel bir çözülme, kokuşma, kirlilik içerisindedir. İnsanımız milli manevi ve ahlaki değerlerden hızla uzaklaşmakta, neredeyse her gün, gazetelerde kanımızı donduran cinayet ve ahlaksızlık haberleri okumaktayız. Çocuklar annelerini öldürüyor, anneler 2 yaşındaki çocuklarının boğazını kesiyor, toplumsal bir travma geçiriyoruz. Başörtüsü ve meslek liselerindeki kat sayısı adaletsizliği halen çözüm bekliyor. Bütün bu sorunlar varken iktidarın ve iktidarla horoz dövüş yapan muhalefetin artık bu suni gündemleri bırakıp asıl gündeme dönmesi gerekmektedir."