ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarma aranan şahsı yakaladı
Jandarma aranan şahsı yakaladı
Tanfer: ‘Sağlık kahramanlarına minnettarız’
Tanfer: ‘Sağlık kahramanlarına minnettarız’
Öğrenciler gelenekselleşen iftar yemeğinde buluştu
Öğrenciler gelenekselleşen iftar yemeğinde buluştu
‘Hak arandıkça kalite artar’
‘Hak arandıkça kalite artar’
Yurt genelinde sıcaklıklar 15 derece düşüyor
Yurt genelinde sıcaklıklar 15 derece düşüyor
HABERLER>SİYASET
27 Mayıs 2008 Salı - 11:45

Ak parti kadın kolları kongresinde Erzurum damgası

AK Parti Kolları 2. Olağan Genel kurulu Ankara Kapalı Spor Salonunda yapıldı

Ak parti kadın kolları kongresinde Erzurum damgası

Başbakan Tayip Erdoğan’ın katıldığı genel kurulda Erzurum dan 15 kadın kolları delegesi oy kullandı. yoğun katılımın gerçekleştiği kongrede Erzurum Kadın Kolları İl Başkanlığı üyeleri 81 il içerisinde en coşkulu grup olarak dikkat çekti.

AK Parti 2. Kadın Kolları Olağan Genel kurulu Ankara Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Başbakan Tayip Erdoğan’ın katıldığı genel kurulda Erzurum’dan 15 kadın kolları delegesi oy kullandı. Çok sayıda bakan, milletvekili ve yabancı temsilcinin katıldığı kongrede Erzurum kadın kolları il başkanlığı üyeleri 81 il içerisinde en coşkulu grup olarak dikkat çekti.  Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurulda, ilk konuşmayı AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin yaptı.

ŞAHİN:OYLARI HELAL ETME GÜNÜ

Genel kurumlu AK Partiye verilen oyları hela etme günü olarak nitelendiren Şahin, “ bugün Ak Partiye ivme kazandırdığımız tohumu ağaca, ağacı ormana dönüştürdüğümüz gündür. 6 yol önce bu yola çıkarken, Türkiye’nin kaderi AK olsun dedik. Buzum mücadelemiz, hak arama mücadelesi dedik. O coşkuyla yola çıktık sizlerle geldik. Milleten aldığımız güçte, Yunus Emrelere, Mevlanalar, Hacı Bektaşi  veliler ve  70 milyon var. En önemlisi 21. yüzyılın Genel Başkanı Başbakanımız Tayyip Erdoğan var. Kadınlara verilen haklar dönemimizde ivme kazandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyinde getirdiği haklar hayata geçirildi.. İlk olarak Türk ceza kanunda kadını ilgilendiren maddelerinde kadın hakları kavramlarını genişlettik. Aile mahkemelerini kurduk, doğum ve süt izinlerinde kapsalı değişiklikler yaptık. Geçen ay çıkardığımız istihdam paketiyle, kadına pozitif ayrımcılık yaptık ve birçok hak verdik. Kadın çalışanların primlerini hazine tarafından karşılanmasını sağladık. Siyasetin limanı güzel ahlaktır. Bilgimize, birikimimizle AK kadınlar olarak asla ümitsizliğe düşmeyelim. Her gecenin sabahı var. Çok daha güzel günler göreceğiz durmak yok yola devam” dedi.

NENE HATUNLAR BU TOPRAKLARDAN ÇIKTI

Şahin’den sonra söz alan Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Haluk İpek de  gelişmiş toplumların kadına değer vermekle hak ettikleri konuma geldiklerine vurgu yaparak, iktidarları döneminde kadının en itibarlı dönemini yaşadığını ifade etti.

İpek konuşmasında şunları kaydetti, “ Kadın toplumumuzda önemli  yere sahiptir. Türk Kadını Nenehatun, Kara Fatma’dır, hepsinden önemlisi anadır. Bilgi ışığında durmadan ileri yürüyeceğiz. Kadınların geleceği daha aydınlık olacak.”

Daha sonra bazı ülkelerinin temsilcileri,  kadın hakları ile ilgili sunumlar yaparak, kadın haklarının Türkiye’de ki konumunu analiz ettiler.

BAŞBAKAN ERDOĞAN COŞKUYLA KARŞILANDI

Son olarak söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, muhalefeti eleştirdi. Yoğun tezahüratlarla konuşmaları desteklenen Tayyip Erdoğan, ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelere değinen Erdoğan, Gayri Safi yurtiçi Hasılanın hükümetleri döneminde,  230 milyar dolardan 659 milyar dolara çıktığını ifade etti "SESSİZ KALAMAZDIK"-

Başbakan Erdoğan, 16.5 milyon seçmenin oy verdiği bir parti olarak konuda suskun kalmaları halinde, o zaman sesiz yığınların sesi olarak kendilerinin de, sessiz yığınlar olarak kalacaklarını söyledi. "Herkes işini yapmalı" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Yasama görevini yapıyor. Yasamaya kalkıp da müdahale edilemez. Yürütme de yasamaya müdahale edemez, yasama da yürütmeye. Kuvvetler ayrılığı diyoruz. Herkes birbirine saygı gösterecek. Ve bu saygıyı da kuralları içerisinde götüreceğiz. Bunu böyle bilmemiz lazım."

-"TAYYİP ERDOĞAN SÖYLERSE TU KAKA, BAYKAL SÖYLERSE ALKIŞ"

Yasama, yürütme ve yargının Türkiye için olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: "Aramızda husumete yer olmadığını, hukukun üstünlüğü prensibine dayanarak, inanarak söylemek durumundayım. Buraya çok dikkat edeceğiz, hukukun üstünlüğü Bu hukuk herkes için geçerlidir. Bakın kanun demiyorum, hukuk diyorum. Çok farklı bir şey. Evrensel değerlerle örtüşen hukuk, bundan bahsediyorum. Bir yerde farklı, bir yerde farklı olmaz. "Kim söylüyor?' buna göre hukuk olmaz. "Neyi söylüyor, nasıl söylüyor?' Kimse buna bakmıyor. Neye bakıyor? Kimin söylediğine bakıyor. Eğer Tayyip Erdoğan söylerse tuu kaka, filanca söylerse alkış. Yok öyle bir şey. Hukukta bu yok. AK Parti söylerse tuu kaka ama CHP söylerse alkış. Yok böyle şey. Sayın Baykal maşallah ayetler, hadisler okur, Tayyip Erdoğan bırakın onu, "bunların gözleri var görmezler' diyor, suç layihasına koy. Yok böyle şey. Biz ne söylediğimizi çok iyi biliyoruz. Ve inanarak da yolumuza devam ediyoruz. Ve onun için de bu yolculukta bizim her şeyimiz, sizsiniz."

TEK LİSTEYLE ŞAHİN BAŞKAN SEÇİLDİ

Daha sonra bin500 delege tek listeyle Genel kurula giren Fatma Şahin ve yönetimi için oy kullandı. Erzurum dan 15 delegenin oy kullandığı Genel kurulda Fatma Şahin genel Baykanlığ4a yeniden seçildi.

Bu arada Erzurum pankartlarıyla genel kurulda Başbakan Erdoğan’a “ Erzurum seninle gurur duyuyor” sloganları atan Erzurum AK Parti Kadın Kolları üyeleri genel kurulu sunum yapan sunucu tarafından da da en coşkulu gurup olarak nitelendirildi.

Genel kurul hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nimet Aydemir, genel kurula katılımın yoğunluğunun partilerine olan ilgiden kaynaklandığını belirterek, kadına en çok değer veren bir siyasi partide görev yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.Kongre sonunda Erzurum kadın kolları genel merkez delegeleri Genel Başkan Fatma Şahin ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis toplantı salonu Erzurumlu hanımları ağırladı
Ankara’da yapılan kadın kolları Genel kurulan katılan AK Partili hanımlar ...
Bakan eşi Şeyma Akdağ:“Yüreğimiz Erzurum için çarpıyor”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ, ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ekici: Ekonomik tablo 2001’den daha kötü
Erzurum Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan MHP Genel Başkan ...
 
SP Erzurum İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi tamamlandı:Kümbet, yeniden SP İl Başkanı seçildi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi, Yıldız Düğün Salonu’nda yapıldı.
Sağlık bakanı akdağ: ''Tıp fakültelerinin kontenjanı artacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'deki doktor eksiğine işaret ederek, ...
Esengün, hükümet eleştirdi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Cumartesi günü ...
 
DSP’den tarihi eserlere duyarlık çağrısı
DSP Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, Erzurum’daki tarihi eserlerin sağlıksız ...
Kar tazminatı sorunu Ankara’ya taşınıyor
AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer, bugün Ankara’da düzenlenecek ...
AK Parti Kadın Kolları Ankara yolcusu
İllerdeki kadın kolları genel kurullarını tamamlayan AK Parti Kadın Kolları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva