ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor kupaya veda etti: 0 - 3
Erzurumspor kupaya veda etti: 0 - 3
Büyükşehir’den Halk Pazarı
Büyükşehir’den Halk Pazarı
ATAUNİV ve ETB ‘den israfla mücadelede iş birliği
ATAUNİV ve ETB ‘den israfla mücadelede iş birliği
Erzurum’da 6 il yemek kültüründe yarıştı
Erzurum’da 6 il yemek kültüründe yarıştı
Jandarmadan sahte cep telefonu operasyonu
Jandarmadan sahte cep telefonu operasyonu
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2008 Perşembe - 00:00

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:

TOPLUMU SİGARA ZARARLARINDAN KURTARACAĞIZ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Mayıs 2008'den itibaren kapalı mekanlarda sigara içiminin yasaklanacağını belirterek, yasağın 2009 yılında kahvehane, bar ve kafelerde de uygulanacağını açıkladı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: TOPLUMU SİGARA ZARARLARINDAN KURTARACAĞIZ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Mayıs 2008'den itibaren kapalı mekanlarda sigara içiminin yasaklanacağını belirterek, yasağın 2009 yılında kahvehane, bar ve kafelerde de uygulanacağını açıkladı. Bakan Akdağ, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan ve RTÜK Başkanı Zahit Akman, 19 Mayıs 2008 tarihinde başlayacak tütün ve tütün mamüllerine ilişkin yasanın uygulanmasına dair görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen yemeğin ardından açıklama yapan Bakan Akdağ, sigara içmeyen yüzde 70'lik bölümün, içilen ortamda kaldığı için zarar gördüğünü, bu durumdan en fazla çocukların etkilendiğini söyledi. YASAL UYGULAMADAN TAVİZ YOK Akdağ, "Kanun yaptık. 19 Mayıs'tan itibaren bu kanunla ilgili hususlar yürürlüğe giriyor. Artık kapalı mekanlarda sigara içilmeyecek. Henüz sigarayı bırakacak kadar irademiz bizi o noktaya taşımamış olabilir ama bütün vatandaşlarımız, kendileri istemeyerek içseler de içmeyenlere zarar verecek şekilde kapalı mekanlarda sigara içme alışkanlığından vazgeçecekler. Bunu, sadece kanun için değil diğer insanların sağlığına saygımızdan dolayı yerine getireceğimize inanıyorum" dedi. Sigara dumanından özellikle çocukların büyük ölçüde etkilendiğine dikkat çeken Bakan Akdağ, anne-babalara seslenerek, "Büyükleri, çocuklara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çocukları evlerde de sigara dumanına maruz bırakmayalım" diye konuştu. KAMPANYA İLGİ GÖRDÜ Bakan Recep Akdağ, kampanyanın beklenenin çok üstünde ilgi gördüğünü söyledi. Basının desteğinin öneminin de altını çizen Bakan Akdağ, bu konuda oluşturulan logoyu tanıttı. Akdağ, bu konuda büyük mesafe almayı hedeflediklerini ifade ederek, "Dumansız hava sahası anlamına gelen logo. Tüm insanlarımızı dumansız yaşama destek olmaya ve havamızı korumaya çağırıyorum. Kanunlara uymayanlar hakkında soruşturma açıyoruz. Günlerce, haftalarca devam ettirmeyeceğiz. Birkaç gün içinde müfettişlerimiz meseleyi tetkik edecekler. Kusuru olanlar hususunda gereken yapılacak. Sayın Başbakan da konuyu yakından takip ediyor. Meseleyi cezalarla çözmek gayesinde değiliz. Yasa, kapalı yerlerde içenlere ve içilmesine müsaade edenlere de cezalar getiriyor. Kabahatler Kanunu'nun yetkisi çerçevesinde de zabıta, polis, yerine göre jandarma bu cezaları kesebilecek. Daha önceki yasada cezaların uygulanmasıyla ilgil bir açıklık yoktu. Bugün cezaların uygulanabilirliği de var. Bu meselenin cezalarla çözülebileceğini düşünmüyoruz. CİDDİ BİLİNÇLENME SÜRECİ Önümüzdeki bir yıl bu hususta ciddi bir bilinçlenme dönemi olacak. 2009'da kahvenane, kafeterya ve barlarda da sigara içilmeyecek. Sayın Genelkurmay Başkanı bile cezalar karşısında 'kapının önüne inip orada içeceğim' demiştir" açıklamasında bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAHALLEBAŞI BİTPAZARI’NI ARIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Uykusuz döneminde Gülahmet Caddesi’ndeki ...
NENE HATUN’DA HOSTES SEKRETER UYGULAMASI
Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’ne giden hastaların işlemlerini, ...
ERZURUM’DA BİLİŞİM RÜZGARI
Erzurum, bilişim imkânlarından istifade etme noktasında emin adımlarla ilerliyor.
 
GÖRÜNTÜLÜ TELEFON SERVİSİ HİZMETE GİRDİ
Türk Telekom’un hizmete soktuğu görüntülü telefon uygulaması, Erzurum’da ...
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE KARİYER GÜNLERİ SÜRÜYOR
DAGC BAŞKANI ÖZSOY: “YEREL MEDYA’NIN İLETİŞİM’E İHTİYACI ...
PASİNLER BELEDİYE BAŞKANI TEYMUR:
ÇÖPLERİ TOPLAMAK İSTEDİK, İŞÇİLERİMİZ ENGELLENDİ'' Erzurum'un Pasinler ...
 
PALANDÖKEN’DE EKOLOJİK TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Atatürk Üniversitesi ...
PALANDÖKEN BAYRAK PARKI’NA KAVUŞUYOR
Palandöken Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ağaç dikme kampanyası büyük ilgi gördü.
ERZURUM'DA 99 KAÇAK YAKALANDI
Erzurum'un Karaçoban ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva