ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
10 köyde 10 atölye kurulacak
10 köyde 10 atölye kurulacak
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2008 Perşembe - 00:00

MAHALLEBAŞI BİTPAZARI’NI ARIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Uykusuz döneminde Gülahmet Caddesi’ndeki Bitpazarı’nın kaldırılmasının ardından yapılan Yeğenağa İş Merkezi’nde adeta in-cin top oynuyor.

MAHALLEBAŞI BİTPAZARI’NI ARIYOR

MAHALLEBAŞI BİTPAZARI’NI ARIYOR Büyükşehir Belediye Başkanı Uykusuz döneminde Gülahmet Caddesi’ndeki Bitpazarı’nın kaldırılmasının ardından yapılan Yeğenağa İş Merkezi’nde adeta in-cin top oynuyor. Toplam 150 dükkanın bulunduğu iş merkezindne, 58 esnafı faal halde olduğu öğrenilirken, vatandaşların söz konusu iş merkezini merak bile etmedikleri ileri sürüldü. İŞMERKEZİNDE İŞLER KESAT Yeğenağa İş Merkezi’nin Yöneticisi Selahattin Tekbey, eskiden Batpazarı olarak hizmet veren bölgenin, iş merkezi yapılmasının ardından ticari canlılığını tamamen kaybettiğini söyledi. Vatandaşların, söz konusu iş merkezini merak bile etmediklerini kaydeden Tekbey, “Burada Batpazarı varken, müşteri potansiyeli de, ticari canlılığı da oldukça fazlaydı. Ama ne olduysa, buraya iş merkezi yapılmasının ardından oldu. Mahmut Uykusuz döneminde yapılan iş merkezi, maalesef bu bölgedeki esnafın sonu oldu” dedi. 150 dükkanın bulunduğu iş merkezinde, sadece 58 işyerinin faal olduğuna dikkati çeken Yönetici Tekbey, söz konusu esnafın da, dükkanlarını bir an önce elden çıkararak, borçlarını ödeyebilme telaşına düştüklerini ifade etti. ESNAF, DÜKKANLARINI SATMA YOLLARI ARIYOR Yeğenağa İş Merkezi’ndeki her bir dükkanın, sahiplerine 40’ar bin YTL’ye mal olduğunu anımsatan Selahattin Tekbey, esnafın harcının, artık borcunu bile ödeyemez hale geldiğini belirtti. MAHALLEBAŞI TICARI CANLILIĞINI YITIRDI Tekbey, “Batpazarı adı verilen bölgede yaptırılan bu iş merkezi, maalesef Gülahmet Caddesi üzerindeki ticari canlılığı ortadan kaldırdı. Esnafın tamamı borç batağına saplanmış durumda. Yoldan geçen insanlar, merak bile edipte iş merkezine girmiyor. Bu semtte ikamet ediyor olupta, iş merkezinin içini bile görmemiş binlerce insan var. Halihazırda bulunan esnaf ise, sahip olduğu dükkanları gözden çıkarmış durumda. Çünkü her geçen gün içeriye doğru giriyorlar. Sosyal güvenlik primlerini bile ödeyemez durumdalar. Belediyenin SSK’ya olan borçları nedeniyle, dükkanların tapusunu bile alamıyoruz. Çok sıkıntıdayız, yöneticilirimizden bu yönde yardım bekliyoruz” diye konuştu. BİTPAZARI YERİNDE KALMALIYDI Öte yandan vatandaşlar da, Yeğenağa İş Merkezi’nin bölgeye yapılmış olan en gereksiz yatırımlardan birisi olduğunu öne sürerek, “Burada daha once buluna Batpazarı, Erzurum’un tarihi çarşılarından birisiydi. Onu yıktılar, geriye koskoca bir beton yığını kaldı. Ticari canlılığı da Batpazarı ile birlikte ortadan kaldırdılar” şeklinde konuştular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NENE HATUN’DA HOSTES SEKRETER UYGULAMASI
Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’ne giden hastaların işlemlerini, ...
ERZURUM’DA BİLİŞİM RÜZGARI
Erzurum, bilişim imkânlarından istifade etme noktasında emin adımlarla ilerliyor.
GÖRÜNTÜLÜ TELEFON SERVİSİ HİZMETE GİRDİ
Türk Telekom’un hizmete soktuğu görüntülü telefon uygulaması, Erzurum’da ...
 
İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE KARİYER GÜNLERİ SÜRÜYOR
DAGC BAŞKANI ÖZSOY: “YEREL MEDYA’NIN İLETİŞİM’E İHTİYACI ...
PASİNLER BELEDİYE BAŞKANI TEYMUR:
ÇÖPLERİ TOPLAMAK İSTEDİK, İŞÇİLERİMİZ ENGELLENDİ'' Erzurum'un Pasinler ...
PALANDÖKEN’DE EKOLOJİK TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Atatürk Üniversitesi ...
 
PALANDÖKEN BAYRAK PARKI’NA KAVUŞUYOR
Palandöken Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ağaç dikme kampanyası büyük ilgi gördü.
ERZURUM'DA 99 KAÇAK YAKALANDI
Erzurum'un Karaçoban ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde ...
2 BİN 500 ÖĞRENCİ REHBERLİK HİZMETİ ALIYOR
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva