//EKMEK DERDİ
Kebapçılığın yanında usta bir tatlıcı olan Emrullah Çetin, evine Ramazan ayında da ekmek götürebilmek için böyle bir tercih yaptığını söyledi. Erzurum’da Ramazan ayında kadayıfçılık sektörünün oluştuğunu ve hemen her mahallede ya da çarşıda kadayıf imalathanelerinin açıldığını anlatan Çetin, “Ramazan dışında kahvecilik, pastanecilik, kebapçılık ya da lokantacılık yapan çok sayıda esnaf, mübarek ay gelince bizim gibi kadayıfçı oluyor.” dedi.
Kadayıf imalatı yapmaması halinde, Ramazan ayında parasız kalacağına dikkati çeken Emrullah Çetin, “Dükkanı kapatıp Ramazan ayı boyunca işsiz kalmaktansa, kadayıf imalatı yapıp para kazanmak çok daha akıllıca.” diye konuştu.
//KADAYIF İMALATÇILIĞI, ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
Ramazan ayında Erzurum’da iftar sofralarının tek tatlı çeşidi olan kadayıfın kilosunu 5 TL’den sattığını ve günde ortalama 50 kilogram kadayıf imal ettiğini anlatan Emrullah Çetin, kendisi gibi Ramazan’da sektör değiştiren onlarca pastacı ve kebapçı bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu da demek oluyor ki, Ramazan’da bu iş bir sektör halini alıyor. İşi kadayıf imalatçılığı olmayan çok sayıda esnaf, Ramazan’da kadayıf imal edip, satıyor. Kimi işyerleri ise, kadayıf imalatı için kiraya veriliyor. Kısaca kadayıf işi Ramazan’da hem esnafa, hem dükkan sahiplerine, hem de vatandaşa kazandırıyor, yüz güldürüyor. Normalde Erzurum dışında Ramazan ayında kadayıfa ilgi gösterilen bir başka il daha yoktur.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan vatandaşlar ise, kadayıf imalathanelerinde dönen siniye bakarak, sıra beklemekten inanılmaz keyif aldıklarını ifade ederek, “Kadayıfın Erzurum Ramazanlarında önemi daha çok artıyor. Kadayıf imalathanelerinde sıra beklemek ve hele o kadayıfın döküldüğü tepsiyi seyretmek, Ramazan’a has ayrı bir güzellik.” dediler.