Ramazan ayında ekmek israfı artıyor
Fırıncılar Odası Başkanı Keteci, Ramazan ayında ekmek israfının önemli ölçüde arttığını belirterek, Erzurum’da bayat ekmek tüketiminin yaygın olmadığını ifade etti.
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, Ramazan ayında ekmek israfının önemli ölçüde arttığını belirterek, Erzurum’da bayat ekmek tüketiminin yaygın olmadığını ifade etti.
İSRAFTA LOKANTALAR BAŞI ÇEKİYOR
Ekmek israfının yüzde 70’ini lokanta, restoran, yemekhaneler gibi toplu yemek tüketim yerlerinin yaptığını belirten Başkan Keteci, gelirin artmasının israfı da beraberinde getirdiğini ifade etti.
HAKSIZ REKABET SEKTÖRE DARBE VURUYOR
Ekmek tüketimini ise daha çok geliri düşük ailelerin yaptığını ifade eden Keteci, ekmekten fazla bir kazanç sağlamadıklarını kaydetti. Fırıncıların kayıt dışıktan dolayı önemli sorunlar yaşadığını belirten Keteci, ekonomik sorunların ve fırın sayısının her geçen gün artmasının sektöre büyük darbe vurduğunu kaydetti.
BAYAT EKMEK TÜKETMİYORUZ
Bayat ekme yememe alışkanlığının Erzurumlu vatandaşlarda oldukça fazla olduğunun altını çizen Başkan Keteci, “Bu nedenle ramazan ayında israf meydana gelmektedir” şeklinde açıklamada bulundu. Maliyetinin satıştan fazla olduğuna dikkat çeken Remzi Keteci, ekmeğin ise bugün 250 YKr’den satılmasıyla fırıncıların maliyeti kurtarma çabası içinde olduklarını dile getirerek, ilgililerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.