ERMENİ VAHŞETİ TARİHİ MEDRESEDE SERGİLENİYOR
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürlüğünce, Çifte Minareli Medrese'de Ermenilerin yaptığı katliam ve terör saldırılarının konu alındığı fotoğraf sergisi açıldı.
AÜ Türk Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tespit edilen 185 toplu mezardan, bölgedeki kazılar, şehitlikler, gazete kupürleri ve şehit diplomatların yer aldığı toplam 2 bin fotoğrafın sergilendiğini söyledi.
ERMENİ DİASPORASI’NIN KUKLASI OLDULAR
Kürkçüoğlu, serginin gezilmesi durumunda Fransa'da 12 Ekimde kabul edilen yasaya imza atanların utanacağını belirterek, ''12 Ekim tarihli yasanın kabulüyle Fransa, Ermeni diasporasının kuklası haline gelmiştir'' dedi.
Bugün Fransa'nın Avrupa'da varlığını sürdürmesinde, 471 yıl önce Osmanlı Devleti'nce sağlanan siyasi, askeri ve iktisadi yardımların rolünün bulunduğuna dikkati çeken Kürkçüoğlu, şunları kaydetti: ''Türk milleti tarihte, zulme, katliama, soykırıma uğrayan her millete yardım elini uzatmış bir millettir. Fransız bilimadamları da siyasetçilerini tarihi tahrip etmekle suçlayarak, tepkilerini dile getirmişlerdir. Fransa'nın ünlü tarihçisi Jean-Pierre Azsema (Tarih için özgürlük) girişimi üyelerinin 2005 yılının aralık ayında ortak bir bildiriyi kaleme aldıklarının ve parlamentoların tarih yazamayacağının vurgulandığı bu bildiride ülkedeki yaklaşık 700 üniversite öğretim üyesinin ve tarihçinin imza attığına dikkat çekmiştir.''
Kürkçüğlu ayrıca, Fransızların 1954-1962 tarihleri arasında Cezayir'de yaptıkları katliamlara karşılık, ''Tarih yazmak parlamentoların işi değildir'' demesinin büyük bir ikiyüzlülük olduğunu ifade etti.
Çifte minareli medresede açılan serginin bir hafta süreyle gezilebileceği öğrenildi.