//COĞRAFYA’DA YENİ YAKLAŞIMLAR
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde "Coğrafya'da Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Bilgiler" çalıştayı düzenlendi. Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertek, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Arslan'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Bulut, "Türkiye Coğrafyasında Yeni Bir Araştırma Alanı Yüzen Adalar" konusunda sunum
yaptı. Yüzen adaların Türkiye coğrafyasının yeni bir kavramı ve araştırma konusu olduğunu belirten Bulut, Türkiye'deki yüzen adaların çok önemli olmasına rağmen bugüne kadar araştırmacıların ve kamuoyunun dikkatini çekmediğini belirterek, "Çalışmalarımızla Türkiye ve dünyaya yüzen ada literatürüne yeni katkılar sağlanacaktır. Bu yüzen adalarımız da öncekiler gibi dünya yüzen adalar bibliyografyasındaki yerini alacaktır. Ülkemiz yüzen adalar açısından da oldukça zengin ve adeta bir yüzen ada cennetidir.
Rüzgara göre yer değiştiren bu adaların üstünde, bitki örtüsü ve ağaçlar var; kimisi stadyum büyüklüğünde, üstünde sığır sürüleri bile otlatılıyor. Bunlardan Türkiye'nin 8 farklı gölünde onlarca var" dedi.
//YÜZEN ADA ENVANTERİ
ABD'li bilim adamı Chet Van Duzer'in, dünyadaki yüzen adaların envanterini çıkarırken Türkiye'deki yüzen adaların listesini isteyince kendilerinin de bu kavramı öğrendiklerini belirten Bulut, "Yüzen adalar ülkemiz coğrafyasının yeni kavramı, araştırma konusu. Türkiye'de yüzen ada sayısı 25'e yaklaştı. Bir kısmını biz gittik gözlemledik bir kısmı da ihbar halinde. Benim cep telefon numaram yüzen ada ihbar hattı şeklide. Her bulduğum fotoğrafı Amerikalı bilim adamı ile paylaşıyorum. Oda Türkiye yüzen ada
cenneti olmalı diyor. Kendisini Türkiye'ye davet ettim. İşlerinin yoğunluğu neden ile gelemedi. Ama ülkemizdeki yüzen adaların cazibesine dayanamayarak geleceğine inanıyorum" diye konuştu.