//KURBAN KESİM ALANLARI
Toplantıda, Palandöken Kaymakamlığı kurban satış ve kesim yerleri şu şekilde belirlendi: Kurban Satış Yerleri: Güvendik Market altı (Yenişehir 1. Marketler), Eski Mal Meydanı (İlçe Emniyet Müdürlüğü yanı), Yunusemre Mah. (Üstü Kapalı Abdurrahman Gazi Pazaryeri), Yıldızkent (Yıldız Camii Yanı Pazar Yeri)Kurban Kesim Yerleri: Güvendik market altı, Osman Bektaş Cami arkası, Yıldız Cami Yanı, Yunusemre Mah.
//UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Toplantıda alınan kararlara göre uyulması gereken kurallar da şu şekilde açıklandı: "Kesim yerlerine belediye tarafından bayram gecesi, gece yarısından itibaren çöp konteynırları konulacaktır. Belediye tarafından kurban kesim yerleri tabela ile gösterilecek ve kasap bulundurulacaktır. Kurban satış ve kesim yerleri dışındaki yerlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler kanununun 41. maddesinin 3. fıkrası gereği ceza-i müeyyide uygulanacaktır. Kesim yerlerinde işkembe ve hayvan dışkıları vb. atıklar sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konacak; gerektiğinde 2. torba kullanılacak, ağzı iyice kapatılıp, bağlanacak ve sızdırmaz özel atık taşıma kamyonları ile belediye tarafından düzenli olarak bertaraf edilmek üzere alınacaktır. Belirlenen kesim yerlerinin dışında caddelerde kesime müsaade edilmeyecektir. Kurban kesim yerlerinde tedbir açısından 05.00 - 17.00 saatleri arasında sürekli ekip bulundurulacaktır. Menşe-i şahadet belgesi belediyelerce verilecektir. “
//KESİM YERLERİNİN ŞARTLARI
Toplantıda ayrıca belediyelerin uygulaması gereken sıhhi ve teknik şartlarda şu şekilde belirlendi: “Kesim yerleri kapalı mekan olarak düzenlenmelidir. Kesim yerlerinin zemin ve duvarları kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir yapıda olmalıdır. Kesim yeri zemini kan ve su akışını rahat sağlayacak eğimde ve ızgaralı kanallar olacak şekilde inşa edilmelidir. Uygun havalandırma ve aydınlatma tertibatı olmalıdır. Kesim yerlerinde kullanılacak içme ve kullanma suyu, yeterli miktar ve basınçta olmalıdır. Kullanılacak tüm makine ve ekipmanın (bıçak, şok aleti, kancalar, palaskalar, masalar vb. gibi) temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Kesim sonrası oluşan atıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesini sağlayacak tedbirler alınmalıdır. Kesim sonrası ortaya çıkan kanın toplanması ve tahliyesi için tedbirler alınmalıdır. Kesim yerlerinde veteriner hekim bulundurulmalıdır. Kesim yapacak kasaplar ehil olmalıdır. Kesim yerlerinde hayvan refahına dönük gerekli tedbirler alınmalıdır. AB Standartları, hijyenik şartlar dini vecibelere uygun ve seri bir kesim için ilçe ve beldelerde ihtiyacı karşılayacak sayıda demontabl kesim yerleri kalıcı olarak yapılmalıdır. Kesim yerlerinde su, tuvalet, kapalı oturma yeri vb. sosyal ihtiyaçların karşılanacağı yerler yapılmalıdır. Biriken gübre, çöp sakatat ile diğer atıklar çevreye zarar vermeyecek şekilde üstü kapalı bir şekilde toplanarak usulüne uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir.”
Toplantıya Kaymakam Şenol Esmer’in yanı sıra Palandöken Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü temsilcileri katıldı.