Güneş vakfı geleneksel olarak gerçekleştirdiği Türk Şölenlerini kitaplaştırıyor. Geçtiğimiz günlerde ikincisini gerçekleştirilen Uluslararası Türk Şöleni faaliyetleri kitaplaştırıldı.
//CEYLAN’DAN DEĞERLENDİRME
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Güneş Vakfı’nın Erzurum’da sosyo-kültürel alanlarda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Vakfımız, kurulduğu günden beri geçmişte ve günümüzde çok özel bir yere sahip olan Erzurum’u, Anadolu ve tüm Türk Dünyasında göz bebeği yapmak için büyük bir çaba sarf etmektedir.”dedi.
//ERZURUM, TÜRK DÜNYASININ ODAK NOKTASI
2007 yılında birincisi düzenlenen ve Türk Dünyası açısından oldukça önemli olan “1. Türk Şöleni” etkinliğine yurtiçi ve yurtdışından 200’ün üzerinde yazar, bilim adamı, şair, sanatçı, aşık ve aydının katıldığını kaydeden Ceylan şunları belirtti: “ Türk Dünyası’nı vakfımızca güzel Erzurum’umuzda ağırlamaktan onur duymaktayız. Şölen kapsamında oldukça büyük etkinlikler düzenlenmiş olup etkinlikler çerçevesinde Aşıklar Şöleni, Şiir Dinletisi, Müzik Şöleni, Resim Sergisi düzenledik. Yine şölenimizi çok önemli konukların katıldığı Panel ve Konferanslar verildiği gibi ayrıca doğaya olan sevgi ve bilincimizi simgeleştirmek için Türk Dünyası Fidanlığını oluşturduk. Bununla birlikte Türk Dünyasının ve özellikle Kırım Türklerinin milli mücadelesinde bir simge haline gelen sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu şehrimizde onur konuğu olarak misafir etmekten ve feyz almaktan büyük bir onur duyduk. Ayrıca “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” adlı şiiriyle gönüllerde taht kuran büyük şair Bahattin Karakoç’u da şairler sultanı Nefi’nin diyarında ağırlamaktan son derece büyük bir mutluluk duyduk. İşte bu önemli etkinliklerin unutulmaması ve her zaman hatırlanması amacıyla Güneş Vakfı tarafından “Türk Şöleni” adıyla bir kitap hazırlayarak kamuoyunun beğenisine sunduk” dedi.
//GELENEKSEL ŞÖLEN
Gelenekselleştirmeyi düşündükleri Türk Şöleni etkinliklerinin ikincisini geçtiğimiz aylarda yaptıklarını ve bu etkinliğinde “II. Türk Şöleni” adıyla ilerleyen zamanlarda kitaplaştıracaklarını kaydeden Prof. Dr. Ceylan, “Unutulmamalıdır ki, bu tür faaliyetler Türk milletini bir arada tutan ve bağların güçlenmesinde fazlasıyla rol oynayan etkinliklerdir. Ayrıca bu tür etkinlikleri Erzurum’da sürdürmeyi şehrimiz adına kendimize bir borç saymaktayız.” diye konuştu.