POLİS, İNTİHAR GİRİŞİMİNİ ÖNLEDİ
Erzurum'da Vali Celalettin Güvenç ile görüşemediğini ileri süren bir şahıs Valilik binası önünde jiletle boğazını doğradı. Boğazı kanlar içerisinde kalan şahıs polisler tarafından etkisiz hale getirilerek, hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, geçen yıl kredi kartı borçlarını ödemek için böbreğini satışa çıkaran, 9 çeşit hastalık taşıdığını iddia eden iki çocuk babası İsmail Elkaz, dün sağlık sorunlarıyla ilgili yardım istemek için Valilik binasına gitti. Burada Vali Celalettin Güvenç ile görüştürülmediğini ileri süren Elkaz, daha sonra Valilik binası dışına çıkarak, kendini jiletlemeye başladı.
POLİSLER İKNA İÇİN UĞRAŞTILAR
Boğazından ve yüzünden kendini defalarca jiletleyen Elkaz, kanlar içerisinde kaldı. "Ölmek istediğini" defalarca tekrarlayan Elkaz, polisler tarafından fark edildi. Olay yerine gelen polisler, Elkaz'ı kendini kesmemesi konusunda ikna etmeye çalıştılar. İkna çabalarına rağmen yüzüne jilet atmaya devam eden Elkaz'ın, elini ani bir hareketle yakalayan bir polis memuru jileti almayı başarırken, diğer polislerin de müdahalesiyle Elkaz etkisiz hale getirildi.
Olay sonrası kanlar içerisinde kalan ve kan kaybeden Elkaz, daha sonra hastaneye götürüldü. Elkaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.