Özel sektör profesyonellerinin kariyerlerine yön veren profesyonel eğitmenler, Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Bilim İlaç -Toplum Gönüllülerinin “Gönüllülük” platformunda Bilim İlaç çalışanları ile bir araya gelerek doğu illerindeki üniversite öğrencilerinin kariyerlerine ışık tutmak isteyen gönüllü eğitmenler, Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilere eğitimlerinin ardından avantaj sağlamak amacıyla özel bir kongreye imza attı.
KONGRE ÜÇ GÜN SÜRECEK
Erzurum Atatürk Üniversitesinde 3 gün sürecek olan kongre, ilk gün Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde, ikinci ve üçüncü gün ise merkezi dersliklerde devam edecek. Kongreye öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi.
Kongre organizatörü Dilek Mete, “Kariyer Günü” yaklaşımının bu kongre ile tarih olduğunu belirterek, “Kariyerimin Kontrolü Kimde” projesinde gönüllülerin amaçları, Üniversite öğrencilerinin kariyer planlarını hazırlamalarına, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, vizyonlarını oluşturmalarına yardımcı olmak ve onları Türkiye’nin alanında profesyonel eğitmenleri ile bir araya getirmek. Bu eğitmenler içinde, ilaç, telekomikasyon, otomotiv gibi sektörlerin profesyonellerine eğitim veren Güray Sabit, Anıl Adanalı, Gülsün Gürsel ve Ayşe Köse gibi ünlü isimler yer alıyor” dedi.
MESLEKİ İLGİ ALANLARI BELİRLEMESİ
“Kariyerimin Kontrolü Bende” isimli kongrede ilk gün öğrencilere mesleki ilgi alanları ve bireysel motivasyon değerlerine göre ne tür mesleklerde mutlu olabilecekleri, bu meslekler için hangi becerilerini geliştirmeleri gerektiği, iş başvurularında bir adım öne çıkmaları için öğrenciyken neler yapabilecekleri anlatıldı. Kongrede daha sonra katılımcı öğrencilere yetkinlik bazlı mülakat teknikleri eğitimi uygulamalı olarak verildi, Türkiye’nin büyük şirketlerinin işe alım sistemleri anlatıldı.
BİREYSEL LİDERLİK YÖNTEMLERİ
Kongrenin İkinci ve üçüncü gününde ise katılımcılara “Bireysel Liderlik, Takım Çalışması, İletişim Becerileri, Çağdaş Liderlik, Kişisel Davranış Modelleri, Sunum Teknikleri, Bireysel Performans Yönetimi” gibi konularda eğitim verildi.
Dilek Mete, Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin 2005 yılında Bilim İlaç’ın desteğiyle, "Çözümün bir parçası olmak için" bireysel yetkinliklerini, entelektüel sermayesini, zamanını, emeğini ve tecrübesini, ihtiyacı olan kişilerle paylaşan gönüllü çalışanların oluşturduğu bir platform olduğunu belirterek, “2009 yılı Mayıs ayı itibariyle 510 aktif üyesi bulunan ve Türkiye'nin 11 ilinde, 20 ekip olarak faaliyet gösteren gönüllülerin tüm projeleri Bilim İlaç çalışanları tarafından kurulan ve yönetilen ekipler tarafından uygulanıyor” dedi. Mete bugüne kadar 7 farklı projede 96 farklı faaliyet ile 9 bin 250’ye yakın çocuk ve gence ulaştıklarını ifad ederek, “Her şeyi genç arkadaşlar için yapıyoruz üniversiteden mezun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmemeleri için bugünden CV’lerini doldurmaları gerektiğini anlatıyoruz” diye konuştu.
Kongreye katılan 250 öğrenci katılım sertifikası almaya hak kazandı.