ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
ETÜ Teknik Üniversiteler Birliği’nde
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Müftülükten ‘Hayır Çarşısı’ etkinliği
Karayollarından kar mesaisi
Karayollarından kar mesaisi
Erzurum’da neler oluyor!
Erzurum’da neler oluyor!
HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2010 Cuma - 02:01

Öğrenci sevinçli, esnaf endişeli

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, yaz tatiline ‘merhaba’ derken, arkalarından bakansa, yine Erzurum oldu. Okulların tatil olması nedeniyle, otogarda olağanüstü bir canlılık yaşanırken, öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla birlikte Erzurum ekonomisi de, durgunluğa teslim oldu.

Öğrenci sevinçli, esnaf endişeli

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, yaz tatiline ‘merhaba’ derken, arkalarından bakansa, yine Erzurum oldu. Okulların tatil olması nedeniyle, otogarda olağanüstü bir canlılık yaşanırken, öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla birlikte Erzurum ekonomisi de, durgunluğa teslim oldu. Yaz tatili için memleketlerine dönen öğrenciler, Erzurum Otogarı’nda bugün uzun kuyruklar oluşturdular. Otogarda, yola çıkacakları saati beklemeye koyulan öğrenciler, uzun bir yaz tatilinin heyecanını yaşarken, Erzurum esnafı ise, yeni öğretim yılı için daha şimdiden gün saymaya başladı.
Erzurum Otogarı’nda faaliyet gösteren seyahat acenteleri, Haziran ayının sonuna kadar yaşanacak olan durgunluğun, aslında Erzurum ekonomisinin tükenişinin işareti olduğunu belirterek, öğrencinin şehirden ayrılmasının, sadece yolcu taşımacılık sektörünü değil, bir yaz boyunca hemen her sektörde durgunluk yaşanmasına neden olacağını kaydettiler.
//TATİL DÖNEMİ
Öğrencilerin şehirden ayrılmaya başlamalarıyla birlikte sessizliğin hakim olmaya başladığı Atatürk Üniversitesi kampusu gibi, şehir merkezinde de durgunluk göze çarpmaya başladı. Kampüste, sadece finalleri devam eden öğrenciler kalırken, bir ay sonra tek bir öğrencinin dahi kalmayacağı şehirde, esnaf kara kara düşünmeye başladı.
Çeklerini, senetlerini ve tüm hesaplarını, öğrencinin Erzurum’da olduğu dönemlere göre ayarladıklarını kaydeden esnaf, “Eylül ayı gelinceye kadar kepenkler bize, biz kepenklere bakacağız.” diye konuştu.
//DURGNLUK DÖNEMİ BAŞLIYOR
Öğrencilerin şehirden ayrılmaları, yoğunluk dönemi olması nedeniyle en fazla otogar işletmecilerinin yüzünü güldürürken, biletlerin tamamının günler öncesinden satın alındığı bildirildi.
Otogar işletmecileri, “Bizim işlerimizin en hareketli olduğu dönem, okulların tatil olduğu ve eğitim öğretim sezonunun başladığı dönemlerdir. Bunun dışında otogarda çoğu otobüs boş gidip, boş dönmektedir. Yazın nasıl olsa bol bol dinleneceğiz, o halde bu dönemlerde para kazanalım istiyoruz” şeklinde konuştular.
Bu arada karayolu ile yolculuk yapma imkanı bulamayan çoğu öğrencinin ise, TCDD Erzurum Garı’na akın ettiği gözlendi. Hem ekonomik, hem de karayoluna göre daha güvenli oluşu, öğrencilerin ilgisini demiryolu taşımacılığına yönlendirirken, bazı öğrencilerin de, otobüs bileti bulamadıkları için trenle seyahat etmek durumunda kaldıkları belirtildi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
44 14 Haziran 2010 Pazartesi 12:30

öğrenci yolunacak kaz çünkü.ben halkı bu kadar tembel olan başka bir memleket daha görmedim.üstelik adam gibi esnaflık yapsalar gam değil.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 11 Haziran 2010 Cuma 18:28

ne ilginç.ekonomisi sadece öğrenciye endeksli bir şehirin gelişmesi mümkünmü.üretmeyen,çalışmayan bir ekonomi demek bu.öğrenci gelsin biz satalım mantığı.çok acı gerçekten çok acı.iklimi bahane edenler gidip avrupaya baksın.rusyaya baksın.oralar erzurumdan daha soğuk ama nasıl gelişmiş gidip görün.ancak şikayet eden ancak bir şey yapmayan ahali

Yorumu oyla      6      4  
hakan 11 Haziran 2010 Cuma 11:24

merak etmeyin üniversite ağustosta açılacak olimpiyatlar var çünkü.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öncelik yatırıma’
Vali Öztürk , 2007-2013 yıllarını kapsayan 9'uncu Kalkınma Planı ile istihdamın ...
Borç tartışması
ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürü Özpeker, ESKİ'nin son 6 ...
İhracatta Gürcistan atılımı
Gürcistan 'Alım Heyeti' Erzurum'a geldi. DAİB tarafından koordine edilen ...
 
KUDAKA Anadolu Zirve’ne hazırlanıyor
KUDAKA Genel Sekreteri Altan, 18-20 Haziran tarihlerinde 15 ülkeden gelecek ...
Kuzgun’da alabalık üretilecek
ERZURUM(GHA) – Erzurum’un Serçeme Çayı üzerinde kurulu bulunan Kuzgun ...
“Tatil” ticari rekabet malzemesi oldu
ERZURUM (İHA) - Erzurum AVM’de 18 Haziran – 13 Eylül tarihleri arasında ...
 
Ürün destekleri fark ödemeleri başladı
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Pasinler İlçesinde 2010 yılı ürün desteklerinin ...
Kira ödemeyenler icralık oldu
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- Erzurum İl Özel İdaresi kira gelirlerini ödemeyen ...
Kayıtdışılıkla etkin mücadele
Kayıtdışılıkla etkin mücadele
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva