Dünyanın ilk siber savunma ordusu Ay Yıldız Tim Türkiye Yetkilisi İshak Telli, Erzurum'da öldürülen 12 yaşındaki Musa Kang'ın hacker olamayacağını söyledi.
Ay Yıldız Tim Türkiye Yetkilisi İshak Telli İHA'ya yaptığı açıklamada, 'internet kurdu' olarak nitelendirilen ve 'hacker' olduğu ileri sürülen Musa Kang'ın hacker olamayacağını belirtti.
//12 YAŞINDAKİ ÇOCUK HACKER OLAMAZ
Telli, Erzurum'da vefat eden küçük Musa'nın hacker olarak gündeme gelmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Hacker olmamasının nedeni ise 12 yaşında bir çocuğun hacker olması mümkün değil. Hacker kendi programlarını yazan ve kullanan kişidir. Büyük bir ihtimalle çocuğun öldürülmesi veya birisinin mailini çaldı internette tartıştı. Ya da bu kişilerle buluştu. Bu oyundan çaldığı kullanıcı bahsedilen kullanıcıyla da buluşmuş olabilir. Bunların oyunlarının satılmaları var. Ay Yıldız Tim olarak araştırdığımızda arkadaşın ismiyle ilgili bir bilgi yok. Ayrıca bu çocuk hacker olması için bunun eğitimini almak zorunda. 12 yaşında bir kullanıcı olabilir, kullanıcılar da normal kullanılan bir fik programında alıp kullanıp başkasına verdiğimiz takdirde bunun mail ve şifrelerini çalabilirsiniz. Bu çocuk bu programı aldı başka yerden indirdi. Altına bunu yükleyerek çalmış olabilir. Çaldığı kişiler tarafından da öldürülmüş olabilir" diye konuştu.
//AİLELERE UYARI
Telli, küçük Musa'nın internette küfürlü tartışmaya girdiği kişilerin de olabileceğini söyleyerek, "Eminim Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçları Genel Müdürlüğü bilgisayarı incelediğinde MSN görüşmelerinden kişiye ulaşacaktır. Aileler şu konuda dikkat etmeleri gerekir, 14 yaşındaki gençler bilmeden tehditle, şantajla çocuk pornosuna bulaştırılıyor. Bu işte organ mafyası var. Bunlar gözardı ediliyor ama olağan şeyler. Aileler bunlara dikkat etmeleri lazım, bilgisayarda çocuklarının ne yaptığına dikkat etmeleri gerek" şeklinde konuştu.