Gece hav sıcaklıklarının, sıfırın altında 10 ile 15 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, buzlanan yollar yüzünden ulaşım da aksamaya başladı.
//YOLLARDA BUZLANMA TEHLİKESİ
Şehir merkezindeki ana arterler başta olmak üzere, birçok caddede meydana gelen buzlanmalar yüzünden araç trafiği olumsuz yönde etkilenirken, belediyelerdin müdahale etmediği kaldırımlar da, adeta buz pistini andırmaya başladı. Belediyelere ait iş makineleri, karla mücadele çalışmalarını devam ettirirken, kışın soğuk yüzü, ekmek kavgasının verildiği birçok alanda bütün şiddetiyle hissedilmeye başlandı. Geçimlerini taksi şoförlüğü yaparak sağlayan esnaf, müşteri beklerken üşümemek için kaldırım kenarlarında ateş yakmaya başladı. Araç içerisinde oturmanın ve kalorifer çalıştırmanın, ekstra yakıt masrafı gerektirmesi nedeniyle araç dışında ateş yakmayı tercih eden taksici esnafı, soğuk akşamlarına ayrı bir renk katarken, kış mevsimin keyfini sürenler de, her zamanki gibi yine çocuklar oluyor.
Buldukları ilk fırsatta sokağa fırlayan kimi çocuklar, karın tadını kartopu oynayarak çıkartmaya çalışırken, bazı çocuklar da, büyükleriyle birlikte kardan adam yaparak günü tamamlıyor.
//KARIN SEFASINI TURİSTLER SÜRÜYOR
Bu arada kış mevsiminin en renkli görüntülerine ise, Palandöken Kayak Merkezi’nde rastlanıyor. Kayak yapma için Palandöken’i tercih eden Rus kayakçılar, dünyanın en düz pistleriyle Erzurum’da karşılaşırlarken, yoğunluk hem otel işletmecilerini, hem de turistlerden bahşiş alan otel çalışanlarını memnun ediyor.
Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hafta sonunda Erzurum için yoğun sis uyarısında bulundu. Cumartesi ve Pazar günü kar yağışının beklenmediği ilde, en düşük hava sıcaklığı Cumartesi günü gece kaydedilecek. Sıfırın altında 15 dereceye kadar düşecek olan gece sıcaklığının, Pazar günü 12 dereceye yükselmesi beklenirken, gündüz sıcaklıkları ise, 1 ile 2 derece arasında değişecek.