ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Ocak 2010 Perşembe - 01:59

Doğu,karla bir başka güzel

İHA/Kar, soğuğu getirse, yaşamı zorlaştırsa da, Doğu Anadolu Bölgesi kültüründe özel bir yere sahip bulunuyor.

Doğu,karla bir başka güzel

Kar, soğuğu getirse, yaşamı zorlaştırsa da, Doğu Anadolu Bölgesi kültüründe özel bir yere sahip bulunuyor. Temizliği ifade eden beyaz görüntünün altında Doğu bir başka güzelliğe ve görkeme bürünüyor. Hayatlarını kara göre şekillendiren Doğu insanları kar çilesinden zevk çıkarmaya çalışıyor.
ERZURUM gazetesi
Bitlis'te 2 gün süren kar yağışı sonrası bugün yüzünü gösteren güneşle birlikte görülmeye değer manzaralar ortaya çıktı.
Türkiye'nin en çok yağış alan illerinin başında gelen Bitlis'te önceki yıllara oranla daha az kar yağmasına rağmen, kentin çeşitli yerlerinde kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Üsküdar Parkı'nda bulunan Kız Kulesi maketi beyaza bürünürken, belediye bahçesinde kar yağışına rağmen dalda kalan elma ve hala kırmızı yapraklarını dökmeyen güller ise görenleri şaşırtıyor. Beyaza bürünen tarihi yapılar da kartpostallık manzaralar oluşturuyor.
//TARİHİ MEZARLIK
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve 12'nci yüzyıldan günümüze gelen Tarihi Selçuklu Mezarlığı'ndaki abidevi mezar taşları bembeyaz kar örtüsü ile kaplanınca seyrine doyumsuz görüntüler sergiledi.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Ahlat'ta kar yağışı sonrası oluşan doğal güzellikler seyrine doyumsuz görüntüleri de beraberinde getiriyor. İlçenin İki Kubbe Mahallesi'nde bulunan ve dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olarak kabul edilen tarihi Ahlat Selçuklu Mezarlığı kar yağışı sonrası adeta bir gelin gibi süslendi. Abidevi taşlar üzerine yağan karlar tarihi dokuya beyaz estetikte katınca ortaya seyrine doyumsuz manzaralar çıktı. Vatandaşlar ise bu güzel anı bol bol fotoğraf karelerine sığdırdı.
11 ve 12'nci yüzyıldan kalan ve 210 bin metrekare alana sahip dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki tarihi Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nda şu ana kadar tespit edilen ve her biri 'Şaheser' olarak nitelendirilen yaklaşık 8 bin adet tarihi mezar taşı bulunuyor. Yüksekliği 4,5 metre civarında mezar taşları üzerindeki geometrik şekiller ve bezemelerin günümüzde bile yapılması imkansız gibi görülüyor. Her bir mezar taşında sanat ve sabrın ürünü var. Bundan dolayı dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olma özelliğine sahip olduğu bilim adamları tarafından belirtilmektedir.
//VAN'DA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER
Van'da önceki gün etkili olan kar yağışının ardından ortaya çıkan kış manzarası, vatandaşların ilgisini çekti.
Türkiye'nin birçok bölgesini etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli tipi, bugün Van'da yerini güneşli bir havaya bıraktı. Ortaya kartpostallık görüntüler çıkarken, karla kaplanan çam ve kavak ağaçları vatandaşların ilgi odağı oldu. Van merkezdeki ağaçların görüntüsünü çok beğendiklerini belirten vatandaşlar, kış mevsiminin hayatı olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra güzel manzaralar da oluşturduğunu söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoksul ama mutlular
CİHAN/ Kışın iyiden iyiye hissedildiği sokaklarda karton kutu ve kağıtlarla ...
Tasarruf, bahane mi?
GHA/“Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Güzel, “Erzurum Ekspresi’nin, tasarruf ...
22 yıldır köylülerin duasını alıyor
AHMET AKBUĞA (İHA) – Erzurum'da 22 yıllık işçi Hüsnü Solmacı, rotatif ...
 
Köylerde yaşam güçleşti
AHMET AKBUĞA (İHA) – Doğu Anadolu Bölgesi'nde ağır kış şartları etkisini ...
Soğuk sağlık sorunlarını artırdı
GHA/ Erzurum’da havaların soğumasıyla birlikte artan soğuk algınlığı ve ...
Ambulans Helikopterler 215 can kurtardı
CİHAN/Ambulans helikopterler, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz halkının can simidi oldu.
 
Sigara cezası artırıldı
GHA/Kapalı alanlarda başlayan sigara yasakları, ceza yağmuru olup, muhalefet ...
6.5 saat mahsur kaldılar
İHA/Bingöl'ün Yedisu ilçesinden Erzurum istikametine giden ve yaklaşık ...
Aziziye’de örnek işbirliği
GHA/Aziziye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, ilçedeki köy ve mahallelerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva