Erzurum-Tekman Karayolu ile ilgili olarak verilen yapım müjdesi, Erzurum İl Genel Meclis Başkanvekili ve Tekman İl Genel Meclis Üyesi Bülent Taşkesenligil’i de sevindirdi. 12 yıldır yapımı tamamlanamayan Erzurum - Tekman Karayolu ile ilgili olarak bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Taşkesenligil, bu mektupla Ulaştırma Bakanlığı’nın harekete geçirilmesini sağlamıştı.
//12 YILIN ÖZLEMİ
Konunun gündemden düşmemesi için Ankara ile temasını kesmeyen ve bir süre önce de, Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’la birlikte Ulaştırma Bakanlığı’na giden Taşkesenligil, “Sayın Başbakanımızın bu konudaki talimatı gereği, Tekman Karayolu denilince Ulaştırma Bakanlığı’nda adeta akan sular durdu.” dedi. Belediye Başkanı Doğan’la beraber, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin’le bir araya geldiklerini anlatan Taşkesenligil, “Sayın Müsteşar, Erzurum-Tekman Karayolu’nun yapımının tamamlanması için ilgili noktalara gerekli tüm talimatların verildiğini ifade etti. Ayrıca Sayın Müsteşar, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları (TCK) Genel Müdürlüğü’nün söz konusu işle ilgili birimini arayıp; ‘Tekman Karayolu’nun, bir dahaki yıl açılış kurdelesi kesilecek biçimde tamamlanması gerekiyor’ şeklinde talimat da verdi.” diye konuştu.
//TEKMAN7A ÇAĞDAŞ ULAŞIM VİZYONU
Kurban Bayramı’ndan hemen sonra gerçekleştirdikleri bu ziyaretin ardından hem Erzurum’a, hem de Tekman’a müjdeyle döndüklerini kaydeden İl Genel Meclis Başkanvekili Bülent Taşkesenligil, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da, meselenin üzerinde büyük bir titizlikle durduğunu vurgulayarak, “Tekman Karayolu, 12 yıllık bir mazisi bulunan ve bir türlü tamamlanamayan bir işti. Bu işle ilgili olarak seçim bölgemizde zor durumda kalıyorduk. Sayın Sağlık Bakanımız başta olmak üzere, Erzurum milletvekillerimiz de bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiler. Tekman’dan seçilmiş bir İl Genel Meclis üyesi olarak, ben de bu sürece acizane katkıda bulunmaya çalıştım. Tekman Karayolu’nun 12 yıllık serüvenini anlatan bir mektubu, Sayın Başbakanımıza ulaştırdım. Başbakanlık’tan Ulaştırma Bakanlığı’na talimat verildi. Biri geçtiğimiz yaz, bir diğeri de, Kurban Bayramı’ndan sonra olmak üzere iki kez de Ulaştırma Bakanlığı’na ziyarette bulundum. Karayolu’nun yapım durumuna ilişkin olarak, Sayın Müsteşarımızla devamlı temas halinde kaldık. Gelinen nokta itibariyle, Tekman Karayolu’nun yapımıyla ilgili olarak müjdeli haberimizi aldık.” ifadelerini kullandı.
//TAŞKESENLİGİL’DEN DEĞERLENDİRME
Erzurum İl Genel Meclis Başkanvekili ve Tekman İl Genel Meclis Üyesi Bülent Taşkesenligil, Tekman Karayolu’nun bu yıl tamamlanacak olmasından büyük sevinç duyduklarını ifade ederek, “Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Erzurum Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Erzurum Valimize ve Karayolları Bölge Müdürümüze, ilçem ve seçim bölgem adına teşekkürü borç biliyorum.”