Kaçak et satışları konusunda duyarlı olunmalı
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder ramazan ayında kacak et kesimlerinin arttığını belirterek vatandasın konuyla ilgili olarak duyarlı olmasını istedi.
Ramazan ayında et tüketiminin arttığını belirten Ejder, “Ramazanda et tüketimi artıyor Et tüketiminde saklama koşullarına dikkat edilmelidir Zaten alım gücü düşüklüğü bu konuda önemli bir olumsuzluk oluşturuyor” dedi.
Tüketicilerin et satın alırken fiyatının odanın belirlediği fiyata dikkat etmesi gerektiğini belirten Ejder, “Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde etin kilo satış fiyatı 14 YTLye kadar çıkıyor. Bu durumla karşılandığında odamıza iletilmeli veya zabıtaya şikayet edilmeli” dedi
KAÇAK ET SATIŞARI ARTIYOR
Ramazan ayı ile birlikte kaçak et satışlarının arttığını belirten Ejder, “Kasapların en büyük sorunu kaçak et kesiminden kaynaklanıyor. Kaçak et kesimleri kayıtlı esnafı olumsuz etkiliyor, vergisini veren ve istihdama katkı sağlayan esnaf zarara uğratılıyor. Tarım İl Müdürlüğü’nü bu konuda uyguladığı bin YTL’lik ve cezayı yeterli bulmuyoruz. Halk sağlığını tehdit etmek bu kadar ucuz kavramlarla geçiştirilmemelidir” dedi.
VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.