KURDELA YERİNE, LAHMACUN KESTİLER
Erzurum'da bir kebapçının açılışında, kurdele yerine 1 metre uzunluğundaki lahmacun makasla kesildi. 15 metre uzunluğundaki 2 şişte yaklaşık 100 kilo etle Şanlıurfa'ya özgü "Zırh Kebabı" yapılırken, açılış sonrası vatandaşlara lahmacun dağıtıldı.
100 KİLO ETTEN BİR METRE LAHMACUN ÜRETİLDİ
Palandöken semti girişindeki 2 katlı "Şeref Bey" lokantasının açılışı ilginç görüntülere sahne oldu. Lokanta önüne konulan mangallarda 15 metre uzunluğundaki 2 şişte 100 kilo et, 90 kilo kömürle pişirildi. Çocukların ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği pişirme işlemi sonrası, iş yeri sahibi Ahmet Akçay'ın amcası Rahmi Akçay, makasla 1 metrelik lahmacunu keserek lokantanın açılışını yaptı. Çok sayıda vatandaşın yanı sıra, açılışa İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Muhazir Hatemi de katıldı. Yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olan iş yerinde 18 kişinin çalıştığını belirten İşletme Müdürü Mehmet Çevrim, "Erzurumlular'ın aileleriyle birlikte rahatça yemek yiyebilecekleri işyerine farklı bir açılış yapmak istedik. Gösterilen ilgiden memnunuz" dedi.