KOSGEB’den firmalara yol haritası
KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yurtdışı pazarlarına açılmasını kolaylaştırmak için Stratejik Yol Haritası modelini geliştirdi. Bu sistemde KOBİ’lerin hedefine uygun destek sağlanacak. Erzurum’da faaliyet veren ve ihracata yönelik üretim gerçekleştiren KOBİ’ler de destek uygulaması kapsamında
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), küçük ve orta ölçekli işletmeleri dünya piyasalarına açmak için Stratejik Yol Haritası hazırladı. KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan düzenlediği basın toplantısında, yeniden yapılanma kapsamında şirketlerin markaya geçiş ve ihracat yapabilme yeteneklerinin belirlenmesi için destek sağlayacaklarını söyledi.
Gürkan, 2004-2006 yıllarında 100 bin KOBİ’nin taranacağını, 40 bin KOBİ’yi destekleyeceklerini belirtti. İhtiyaca uygun destek verileceğini kaydeden Gürkan, Stratejik Yol Haritası ile firmadaki gelişimin izlenebileceğini ifade etti.
43 bine yakın işletmeyi kontrolden geçirdiklerini belirten Gürkan, yapılan analizle firmaların rekabet edebilirliğinin ortaya çıkarıldığını söyledi.
İhracat potansiyeli yüksek KOBİ’lere 22 ana başlık altında 38 çeşit desteğe ulaştıklarını da kaydeden KOSGEB Başkanı, ihracat yapan 4 bin KOBİ’ye sıfır faizli 400 trilyon liralık kredi verildiğini dile getirdi.
STRATEJİK YOL HARİTASI NEDİR?
İşletmeler stratejik hedeflerine nasıl ulaşacaklarını Stratejik Yol Haritası ile belirliyor.
Destekler, bu hedeflere uygun olarak tespit ediliyor.
Stratejik Yol Haritası hazırlayan işletmeler ile 1-3 yıllık uzun vadeli işbirliği yapılıyor.
Destek alabilmek için Stratejik Yol Haritası formunun doldurulması gerekiyor.