ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye termal seralarında yeni dönem
Aziziye termal seralarında yeni dönem
Valilik ve ETÜ'den proje iş birliği
Valilik ve ETÜ'den proje iş birliği
Hacımüftüoğlu: ‘Erzurum büyük bir potansiyele sahip’
Hacımüftüoğlu: ‘Erzurum büyük bir potansiyele sahip’
29 ilden 500'ü aşkın güreşçi Erzurum’da
29 ilden 500'ü aşkın güreşçi Erzurum’da
Vakıflardan 25 Bölgede iftar sofrası
Vakıflardan 25 Bölgede iftar sofrası
HABERLER>GUNCEL
20 Mayıs 2008 Salı - 00:00

ISIRGAN OTU, ERZURUM’UN POPÜLER ŞİFALI BİTKİSİ

Mayıs-Haziran aylarında Erzurum’da adeta karaborsa olan Isırgan Otu, 15-20 YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

ISIRGAN OTU, ERZURUM’UN POPÜLER ŞİFALI BİTKİSİ

ISIRGAN OTU, ERZURUM’UN POPÜLER ŞİFALI BİTKİSİ Mayıs-Haziran aylarında Erzurum’da adeta karaborsa olan Isırgan Otu, 15-20 YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Tohumu 30 YTL’den müşteri bulan Isırgan Otu’nun, karaciğer, safra kesesi, dalak, solunum yolu hastalıkları ve kelliğe karşı birebir olduğu öğrenilirken, özellikle çay şeklindeki tüketiminin Erzurum’da daha yaygın olduğu bildirildi. ISIRGAN SATIŞLARI ARTTI Erzurum Hacılar Hanı’nda baharat satışı yapan Bünyamin Güllüce isimli esnaf, Mayıs ve Haziran aylarının, Erzurum’da Isırgan Otu dönemi olarak bilindiğini söyledi. Isırgan Otu’nu taze tüketmenin daha faydalı olduğunu vurgulayan Güllüce, vücut metabolizmasının yenilenmesinde Isırgan Otu’nun önemli rol oynadığını belirtti. HER DERDE ÇARE Taze iken deri ile temas edincekızartı ve yanma yapan Isırgan Otu’nun, dızlağan ve dikenli ısırgan isimleriyle de bilindiğini anlatan Güllüce, “Egzema ve egzemaya eşlik eden baş ağrıları, ısırgan otu çayı ile iyileştirileilirler. Isırgan otu, böbrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da kullanılabilir. Böbrek hastalıkları ve zorlu baş ağrıları genellikle bir arada görülürler. Egzemalar genellikle dahili bir nedene dayandıklarından, onları içerden, kan temizleyici bitkilerle iyleştirmek gerekebilir. Isırganotu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir bitkidir. İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları da bitki çayı ile iyileştirilebilirler. Aynı zamanda da dışkılama kolaylıkları sağladığından, bir ilkbahar kürü için özellikle önerilir. lkbaharda ve sonbaharda filizlendiğinde, onunla 4 haftalık bir çay kürü yapmak önemlidir. Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce bir bardak ve gün boyunca 1-2 bardak çayı yudumlanarak içilebilir. Bu tür çay kürlerinden sonra kişi kendini anlatılamayacak kadar iyi hissedebilir. Ayrıca bu çayın lezzeti hiç de kötü değildir. Ama duyarlı kişiler, ona biraz papatya veya nane ekleyerek, lezzetini ve kokusunu değiştirebilirler” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SİGARA YASAĞI FIRSATINI İYİ DEĞERLENDİRİN
Kapalı ortamlarda sigara içme yasağının bağımlılıktan kurtulmak için bir ...
SINAV ÖNCESİ UZMAN TAVSİYELERİ
ÖĞRENCİLER SINAV KAYGILARINI BAZI TEKNİKLER KULLANARAK AZALTABİLİR... ...
DÜNYA HEPATİT GÜNÜ
Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişi Hepatit nedeniyle yaşamını yitiriyor.
 
'KENE'DE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
İstanbul'da, haftasonunu mesire alanlarında geçiren 500 kişi, kene ısırması ...
VOLEYBOL HAKEM KURSU AÇILIYOR
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün başlatacağı voleybol hakem kursuna ...
TORTUM'DA SALON FUTBOLU TURNUVASI TAMAMLANDI
Erzurum'un Tortum ilçesinde düzenlenen salon futbolu turnuvası tamamlandı.
 
KARAYAZI'DA ATLETİZM SEÇMELERİ YAPILDI
Erzurum'un Karayazı ilçesinde yapılan atletizm seçmelerine 500'e yakın sporcu katıldı.
ÇELEBİSPOR, TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK
Kulüpler arası Türkiye Karate Şampiyonası'nda ikinci olan Çelebispor, ...
TAEKWANDO ERZURUM’DA AŞAMA KAYDEDİYOR
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Minik ve yıldızlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva