İLK HALK KÜTÜPHANESİNDEKİ
YAZMA ESERLER KORUMA ALTINDA
İl Halk Kütüphanesi müdürü Ahmet Ruşen, yazma eserler ile ilgili çalışmalar başlattıklarını belirterek, “ Kütüphanemizde bulunan en eski eser bin 600 lü yıllara ait, zengin bir yazma ve basma eseri bölümümüz bulunuyor. Bu bölümde yaklaşık 9 bin 776 eser bulunuyor. Yazma ve basma eserler bölümünde arşivleme çalışmalarını yoğunlaştırdık” dedi
Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Ruşen çalışmaları ile ilgili olarak ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Ruşen,” Teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz amaç kütüphanecilikteki vizyonumuzu büyüterek, çağdaş hizmet sunabilmek. Bu amaçla birçok yeni çalışmaya imza attık. Kütüphanemizde kış aylarında günde yaklaşık 500 okuyucuya hizmet veriyoruz.” dedi.
MERKEZİ SINAVLARA HAZIRLIK KİTAPLARI BULUNDURUYORUZ
Merkezi sınavlara hazırlık kitapları da bulunduklarını belirten Ahmet Ruşen, “LGS ve ÖSS için hazırlık kitapları da bulunduruyoruz. Amaç merkezi sınavlarda imkanları iyi olmayan öğrencilere destek sağlamak çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Etüd salonlarımızdan ve kütüphanedeki kaynaklarımızdan yararlanan öğrencilerimiz arasından tıp fakültesini kazananlar oldu, bu bizim için gurur verici bir gelişme. Yeniliklere açık bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
YAZMA ESERLER CD ORTAMINA AKTARILIYOR
Yazma ve basma eserlerin CD ortamına aktardıkların belirten Ruşen, “ Kütüphanemizde bulunan en eski eser bin 600 lü yıllara ait, zengin bir yazma ve basma eseri bölümümüz bulunuyor. Bu bölümde yaklaşık 9 bin 776 eser bulunuyor. Yazma ve basma eserler bölümünde arşivleme çalışmalarını yoğunlaştırdık.. Yazma ve basma eserleri CD ortamına aktarıyoruz. Kitapların korunması ve kalıcılığı açısından bu durum son derece önemli. Ayrıca bu bölümde nem ve ısı ölçme aracı, nem aracı ve klima sistemlerini hayata geçirerek, kitapların korunmasın sağlıyoruz. Kamera ve güvenlik sistemleriyle eserlerin korunmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.
İNTERNET BÖLÜMÜ HİZMETTE
Kütüphane İnternet bölümünün de hizmete girdiğini belirten Ruşen; “ Kullanıcılarımıza ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz. Amaç daha kaliteli ve etkin hizmet vermek internet bölümümüzde şuan 10 bilgisayardan hizmet verebiliyoruz. Ayrıca kütüphanemizde bulunan kitaplarının envanterini kültür bakanlığı sitesindeki kütüphaneler bölünme kaydederek kullanıcı sayısını internet ortamından da yaygınlaştırıyoruz. Kitaplarımızla ilgili dökümleri kütüphane.org. tr adresinden de temin edilebilir” diye konuştu.
GEZİCİ KÜTÜPHANEYE 3 BİN KİTAP TAHSİS EDİLDİ
Gezici kütüphanene de ilköğretim öğrencilerine hizmet verdiklerini belirten Ruşen, “ Gezici kütüphanemizde 3 bin civarında kitap bulunuyor. Kentin uzak bölgelerinden okulların öğrencilerine yaygın bir şekilde hizmet sunuyoruz.. Önemli olan kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve okumayı sevdirmek. Gezici kütüphanemiz için 3 bin kitap temin ettik. Okumak ve araştırmak isteyen herkesi kütüphanemize davet ediyoruz” diye konuştu.