DEPREME DAYANAKSIZ HASTANENİN KAPATILMASI ÜZERİNE SAĞLIK BAKANLIĞI BİR DİZİ TEDBİR ALDI
NUMUNE HASTANESİ’NDE 3 YENİ ÇOCUK POLİKLİNİĞİ AÇILDI
Sağlık Bakanlığınca, Erzurum'daki Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin deprem tehlikesi nedeniyle kapatılması kararının ardından, Numune Hastanesinde 7 çocuk polikliniğine ilaveten 3 yeni çocuk polikliniği, mevcut çocuk servisine ilave olarak da 50 yataklı servis açıldığı bildirildi.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin deprem yükü çalışmasının Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesince yaptırıldığını, buna göre çıkan değerler üzerinden güçlendirme projeleri hazırlatıldığını ifade ettiler.
Yetkililer, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünce binanın yaklaşık güçlendirme maliyetinin yeniden yapım toplam maliyetinin yüzde 60'ına tekabül etmesi nedeniyle ilgili makam onayı ile söz konusu hastanenin kapatılmasına karar verildiğini kaydettiler.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, mahkeme sürecinin hastanenin yıkılması şeklinde sonuçlanmasının ardından, vatandaşlar 15 Martta yatışların, 19 Martta poliklinik hizmetlerinin durdurulacağı yönünde bilgilendirildi.
HASTANE GİRİŞİNE PANKART ASILARAK VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ
Ayrıca hastane girişine pankart asılarak, çocuk hastaların Numune Hastanesine, kadın hastaların da Nenehatun Kadın Doğum Hastanesine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, vatandaşların mağdur edilmemesi için şu önlemler alındı: Numune hastanesinde 7 çocuk polikliniğine ilaveten 3 yeni çocuk polikliniği, mevcut çocuk servisine ilave olarak 50 yataklı servis açıldı. Nenehatun Kadın Doğum Hastanesinde 10 kadın doğum polikliniğine ilave olarak 7 yeni poliklinik açılırken, mevcut yataklara ek olarak 25 yataklı servis ilave edildi.
HİÇBİR AKSAMAYA İZİN VERİLMEDİ
Buradaki yeni doğan yoğun bakım servisi de 25 kuvöz ile hizmete başladı.Hastane dışından görevlendirilen yönlendirme personeli, gelen hastaları bilgilendirerek ilgili hastanelere yönlendirdi. Yönlendirilen hastalar, Sağlık Müdürlüğünce sağlanan servis araçlarıyla bekletilmeden ilgili hastanelere nakledildi. Sağlık müdürlüğünün bütün yöneticileri hastanede bulunarak olası problemlere yerinde ve zamanında müdahale etti.
Hastaların nakledildiği hastanelerin yöneticileri de gün boyu polikliniklerde ve acillerde bulunarak hastalara yardımcı oldu. Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatan hastalar, ilgili hekimlerin sabah vizitelerinin ardından taburcu edilirken, yatan 2 çocuğun uzman hekimlerin eşliğinde ambulanslarla Numune Hastanesine, 3 yeni doğan hastasının da transport kuvözleri ve uzman hekim eşliğinde Nenehatun Kadın Doğum Hastanesine nakledilerek sorunsuz bir şekilde yatışları sağlandı. Acil durumlar için hastanede kadın doğum uzmanı, çocuk uzmanı, pratisyen hekim ve yeterince sağlık personeli bekletildi. Randevuyla USG için gelen hastalar mağdur edilmeyerek 2 radyoloji uzmanıyla hizmet verildi.Laboratuvar hizmetleri hastalar taburcu edilinceye ve yatan hastaların nakilleri sağlanıncaya kadar devam etti.