ERZURUM (İHA) –
Erzurum’un Horasan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele dönüşü. İlçe merkezinde Hasan baba, Camii Kebir ve Şerefiye mahallelerinde bir çok ev sel altında kaldı.
Yarım saat aralıksız devam eden sağanak yağış bir çok evin su altında kalmasına sebep olurken, bazı evlerde mahsur kalan vatandaşlar pencere camlarını kırarak dışarıya çıkabildiler.Hasanbaba mahallesinde sele kapılan bir bayan ise vatandaşlar tarafından ip atılarak kurtarıldı.
SON ANDA KURTARILDILAR
Hasanbaba ve Fatih Sultan mahallesinde evleri sel altında kalan Ayşegül Bulut, Çiğdem Bulut ve Ahmet Yakut, vatandaşların yardımı ile son anda kurtarıldı. Baygın halde kurtarılan vatandaşlar Horasan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.
İnönü Mahallesinden başlayan ve Fatih mahallesine kadar devam eden dere yatağındaki evlerin bir çoğu kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar evlerine dolan suyu kovalarla boşaltmaya çalıştılar.
SYDV SELE MARUZ KALAN MAHALLELERDE İNCELEME YAPTI
Yaşanan sel sonrası Horasan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerince sele maruz kalan mahallelerde hasar tespiti yapıldı.
Evleri oturulamaz hale gelen vatandaşlar Horasan Kaymakamlığı tarafından İlçedeki Yatılı Bölge İlköğretim okulunda barındırılacak.
MAĞDUR AİLELER YATILI BÖLGE OKULUNDA BARINDIRILACAK
Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, selden zarar görev vatandaşlar için acil yardım yapılacağını zararlarını karşılanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek, mağdur ailelerin evlerinin onarılıncaya kadar Horasan Yatılı Bölge İlköğretim okulunun kendilerine tahsis edileceğini açıkladı.
Dere yatağında olmaları sebebiyle sürekli sel tahdidi atında olduklarını söyleyen vatandaşlar, en kısa sürede derenin ıslah edilmesini istediler