//2009 YILI DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Erhan Dudu, yürütülen çalışmalar bağlamında, 2009 yılını değerlendirdi. Dudu, öncelikle enstitünün yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün, halkın sağlığını ilgilendiren ve kanunlarla belirtilen her türlü Mikrobiyolojik, Serolojik, Parazitolojik, fiziksel ve kimyasal analizleri yaptığını belirten Dudu, “Enstitü Müdürlüğümüz ilimizle birlikte bölgemizdeki Ağrı, Erzincan, Ardahan, Kars, Iğdır, Van, Muş, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerine direkt hizmet vermektedir. Ayrıca, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Samsun Hıfzıssıhha Enstitü Müdürlüklerine de, yapamadıkları analizler konusunda destek vermektedir.” dedi.
Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’nün, 2007 yılında TS EN ISO 9000:2005 Kalite Yönetim Belgesi aldığını hatırlatan Dudu, kurumun, 2007 ile 2009 yıllarında DSÖ tarafından Kızamık Parametresinden akredite edildiğini kaydetti.
//HİZMET KALİTESİ VE VERİMLİLİK
2008 yılında 5 parametreden Sağlık Bakanlığı’nın ilk TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon sertifikalı kurum olduklarına dikkati çeken Erhan Dudu, Enstitü’nün, aynı zamanda 2009 yılında, toplam 60 parametre ile su konusunda en geniş kapsamlı TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon sertifikasına sahip enstitü olma özelliğini taşıdığını da kaydetti. Bu akreditasyon kapsamında Anyonlar, Katyonlar, Ağır Metaller, Pestisitler, Uçucu Maddeler, PAH’lar ve Mikrobiyolojik Parametrelerin yer aldığını dile getiren Enstitü Müdürü Dudu, kurumun, çeşitlilik ve hizmet kalitesi açısından çıta yükseltmeye başladığını ifade etti.
//2009 YILI ÇALIŞMALARI
Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Erhan Dudu, 2009 yılında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde de bulundu. Dudu, Enstitü’de, 2009 yılında toplam 3 bin 30 klinik numunenin incelendiğini belirterek, analiz edilen klinik dışı numune sayısının ise, 16 bin 224 olduğunu açıkladı. Dudu, 2009 yılında kurum içerisinde yürütülen diğer iş ve işlemleri ise, şöyle aktardı: “2009 yılında Enstitü olarak otomasyon sistemine geçtik. Kurumumuza ait bodrum katı tadil edilerek, hizmet kapasitesi artırıldı. Besiyeri ünitesi oluşturuldu. Genel Bütçe ve Döner Sermaye depoları ayrıldı. Arşivimiz yenilendi. Yemekhane ve saf su ünitesi oluşturuldu.
Numune Kabul birimi ile sekreterlik birimlerimiz yenilendi. 2010 yılına yepyeni bir imaj ve yüksek kapasiteli hizmet imkanlarıyla girdik. Çalışmalarımız, 2010 yılında tamgaz devam edecek.”