İzmir'den ve il dışından 100 uzman doktorun katılımı ile Aort Anevrizma ve Diseksiyonlarında Tanı, Tedavi ve Güncel Cerrahi Yaklaşımlar konulu sempozyumda Şifa Hastaneler Grubu Kalp Damar Cerrahi Kliniği Uzmanı Op. Dr. Faik Fevzi Okur oturum başkanlığı yaparken İzmir Şifa Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Uzmanı Kard. Dr. Ahmet Taştan, Bornova Şifa Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Harun Evrengül ve Şifa Hastaneler Grubu Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Ateş konuşmacı olarak katıldı.
//2009'DA 400 BİN HASTA ŞİFA BULDU
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü ve Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Ateş, Hastaneler grubu olarak bu tür sempozyumları sürekli hale getireceklerini dile getirdi.
//ŞİFA’DAN ERZURUM VE DOĞU ANADOLU AÇILIMI
Doç Dr. Mehmet Ateş şunları söyledi: Şifa Hastaneler Grubu'nun ilk tohumları 1979 yılında Türkiye Tabipler Vakfının kurulması ile atıldı. 1983 yılında mütevazı bir poliklinik çalışması ile başlattığı hizmetlerine 1987 yılında da yataklı tedavi ünitelerini ekleyerek insan sağlığına hizmet konusunda çalışmalarını sürdürmüştür. Grubumuzun teknoloji ve personel yatırımları dünyanın en ileri hastaneleri ile eşdeğerdedir. Şifa Hastaneler Grubu 2001 yılında Bornova Şifa, 2005 yılında da Doğu Anadolu'nun en büyük özel hastanesi olan Erzurum Şifa Hastanelerini işletmeye açmış olup, hizmet yelpazesini daha da genişletmiştir."
"Şifa Hastaneler Grubu, son 10 yılda özellikle erişkin, çocuk kardiyoloji ve kalp cerrahisi hizmetlerinde yapmış olduğu çalışmalar ve teknolojik yatırımlar sayesinde Türkiye'de ilk sıralarda olup, dünyanın en iyi klinikleri ile eşdeğer seviyelere gelmiştir. Tüm ekibimizin kalbine, en kutsal varlık olan insana hizmet vermenin mutluluğu yayılmıştır. Sayısı 1300 kişiye ulaşan Şifa personelimiz, bu zor hizmeti değerli hastalarımıza sunarken, kendilerini dünyanın en bahtiyar insanı kabul etmektedirler. İleri teknoloji, deneyimli kadrolar ve insana saygı anlayışı ile çalışan hastanemiz mensupları, Şifa Hastaneler Grubuna güvenen ve büyük teveccüh gösteren halkımıza layık olmak için gece gündüz durmadan çalışmaya devam edecektir."
//SEMPOZYUM’UN İÇERİĞİ
Açılış konuşmasının ardından başlayan sempozyumda aort anevrizması (balonlaşması) ve aort diseksiyonlarının (iç duvar yırtılması) belirtileri, teşhis metodları ve güncel cerrahi yaklaşımlar anlatıldı. Aort ameliyatlarının Türkiye'de en fazla yapıldığı kliniklerden biri olan Şifa Hastaneler Grubu'nda bu ameliyatlara en kısa zamanda müdahale edilebildiği aynı zamanda dünyada en düşük mortalite (ölüm) oranına sahip olduğu belirtildi.
Acil aort ameliyatlarında hastanın ameliyata alınış zamanının çok önemli olduğu her geçen saatin ölüm riskini artırdığı söylendi. Amerika'daki kliniklerde tanımı "door to knife" olarak belirtilen kapı-neşter zamanı yani hastanın acilden girişi ile ameliyata başlama zamanının Şifa Hastanesi'nde 1 saatin altında olduğu bununda dünya standartlarının üzerinde olduğu vurgulandı.
Amerika da kaldığı süre içinde geliştirdiği ve dünya literatürüne de giren kendi ismiyle anılan tekniğini de anlatan Doç. Dr. Ateş bu tekniğe bir yenisini daha ilave ederek Şifa Aort Modifikasyonu ismini verdiklerini ve yakında bu tekniğinde yayınlanıp dünya literatürüne gireceğini söyledi