ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Horasan -32.6 dereceyle soğuk rekoruna ortak oldu
Horasan -32.6 dereceyle soğuk rekoruna ortak oldu
102 kilo metamfetamin ele geçirildi
102 kilo metamfetamin ele geçirildi
2 bin gündür evlatları için nöbetteler
2 bin gündür evlatları için nöbetteler
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 2 - Esenler Erokspor: 2
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 2 - Esenler Erokspor: 2
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 0 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 0 - Sakaryaspor: 0
HABERLER>GUNCEL
20 Temmuz 2009 Pazartesi - 03:19

Hayret bir şey

AYHAN TÜRKEZ/İHA/Erzurum’da yaklaşık 4 ay önce kurulan Hasta ve Hasta Yakınları ile Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Derneği'nin ücretsiz cenaze defin yardımından şimdiye kadar bir kişi bile yararlanmak için başvuruda bulunmadı.

Hayret bir şey

VATANDAŞ İLGİSİZ
Dernek Başkanı Yavuz Uzar, “Kimsesiz ve dar gelirli kişilerin cenaze işlemlerini yürütüyoruz. Cenazenin yıkanması, mezar yerinin alınarak kazılması ve defin işlemlerini biz yapıyoruz. Erzurum'un ilçeleri ile çevre illerde şimdiye kadar 10 kişiye yardım ettik. Ama 360 bin nüfusun yaşadığı kent merkezinde henüz bir defin bile yapmadık. Yaklaşık 800 liralık harcama için tek kuruş alınmamasına karşın vatandaşın ilgisizliğine bir anlam veremedik" dedi.
ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORLAR
Dar gelirlilerin hastane masraflarının karşılanması, ilaç yardımı, cenaze masraflarını karşılamak için kurulan Hasta ve Hasta Yakınları ile Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet veriyor. Dört ay önce kurulan derneğin şu ana kadar 80 üyeye ulaştığını belirten Dernek Başkanı Yavuz Uzar, kimsesiz ve dar gelirlilere ücretsiz cenaze hizmeti verdiklerini söyledi.
HİZMETLER BAĞIŞLARLA YÜRÜTÜLÜYOR
Üye aidatları ve bağışlarla hizmetlerini yürüttüklerini anlatan Uzar, şimdiye kadar 10 cenazenin defnini yaptıklarını, 20 hastanın da ilaç masraflarını karşılandıklarını kaydetti.Hastanelerde bürolar oluşturarak hastalar ile vefat eden kişilerin yakınlarına daha iyi hizmet imkanı sunabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Uzar, “Sosyal güvencesi olmayan ve derneğe müracaat eden herkese yardım ediyoruz. Maddi durumunun iyi olmadığını muhtardan getirdiği kağıtla belgeleyenlerle kimsesizleri ücretsiz defnediyoruz. Üç günlük taziye süresince cenaze evine lahmacun ve ayrandan oluşan bir yemek mönüsü de gönderiyoruz. Ayrıca Gönüllü imamlarımız bu süre içerisinde evde sürekli Kur-an'ı Kerim okuyor. Yaklaşık 800 lira tutan bu hizmeti karşılıksız yapıyoruz. Erzurum'un ilçeleri ile çevre illerde 10 defin işlemi yapmamıza karşın kent merkezinden henüz bir başvuru olmadı. Vatandaşın ilgisizliğine bir anlam veremedik" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar tek yürek
Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, ...
Tarihi bekleyen konak
GHA/Erzurum Kongresi’nin 90’ıncı Yıldönümü heyecanı, bütün şehri sararken, ...
PTT’den 90’ıncı yıl sergisi
PTT Genel Müdürlüğü, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 90’ıncı Yıldönümü’nde ...
 
“Yazıcıoğlu Sevdası”
Erzurum’un Aziziye ilçesi Sanayi semtinde tamircilik yapan bir esnaf, ...
Zanaatkarlara kriz darbesi
GHA/Ekonomik kriz yüzünden yaşanan nakit sıkıntısı, vatandaşa piknik keyfini ...
‘Kimse Yok mu’, darlarına yetişti
CİHAN/Erzurum'un Horasan ilçesinde barakada yaşayan 6 kişilik Güven ailesine, ...
 
Hele bizim halimize
GHA/ Özel bir televizyon kanalında yayınlanan çocuk sesleri yarışma programı ...
Kamu yükümüz artıyor..
Devlet, 2009 yılının ilk yarısında, Erzurum’da kişi başına 960 TL’lik ...
Ruhumuz arınacak
İslam Alemi, Miraç Kandili’ni idrak edecek olmanın heyecanını yaşıyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva