ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sakaryaspor, Atanas Kabov'u kadrosuna kattı
Sakaryaspor, Atanas Kabov'u kadrosuna kattı
Serkan Asan, Iğdır FK'da
Serkan Asan, Iğdır FK'da
Karagümrük, Salih Dursun'u duyurdu
Karagümrük, Salih Dursun'u duyurdu
Boluspor’da Kahraman dönemi sona erdi
Boluspor’da Kahraman dönemi sona erdi
Pendikspor, Stelios Kitsiou'yu kadrosuna kattı
Pendikspor, Stelios Kitsiou'yu kadrosuna kattı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Kasım 2010 Salı - 06:58

Hattatoğlu, Palandöken’i makete sığdırdı

Erzurum’daki yaklaşık 40 tarihi eserin maketini yaparak Er-Miniatürk’ü oluşturan Doğan Hattatoğlu, şimdi de Palandöken Dağı ile tahtadan yapılan Türkiye’nin ilk atlama kulesinin maketini yapıyor.

Hattatoğlu, Palandöken’i makete sığdırdı

İstanbul'da 1999’da gezdiği Miniatürk'ten etkilenerek Erzurum'daki tarihi eserlerin bire bir maketini yapmaya başlayan evli ve beş çocuk babası Doğan Hattatoğlu, "Özel bir eğitim almadan, sadece hobi olarak başladığım çalışmalarda ilk olarak Çifte Minareli Medrese'nin maketini yaptım. Sigara kullanmadığım ve kahvehaneye de gitmediğim için bunlara normal zamanda harcanması gerektiğini düşündüğüm parayla kentteki tarihi mekanların maketini yapmaya karar verdim. İğne, boya, mukavva, ağaç, plastik, yapıştırıcı ve toprağın kullanıldığı maketlerin tüm masrafını cebimden karşıladım. Fotoğraflarını çektiğim, bire bir ölçümünü yaptığım Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi ve Aziziye Tabyası, tarihi Erzurum evleri gibi tarihi eserlerin maketleri 10 yılda yaklaşık 40’ı buldu. Şu an bir kısmı Büyükşehir Belediyesi giriş katında sergilenen ve yaklaşık 100 bin lira harcadığım Er-Miniatürk’teki eser sayısını daha da artırmaya düşünüyorum" diye konuştu.
//ATLAMA KULESİNİN MAKETİNİ YAPIYOR
Son olarak 2011’deki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak Palandöken Dağı ile 1960’lı yıllarda tahtadan yapılan Türkiye’nin ilk atlama kulesi maketi üzerinde çalıştığını kaydeden Hattatoğlu, “Erzurum’un Kış Oyunları’nı almasından sonra bu alanda ne yapabilirim diye düşünürken bir gazetede gördüğüm atlama kulesi resminden esinlenerek bu çalışmayı yapmaya başladım. Şu an büyük bölümü tamamlanan çalışmada, Palandöken Dağı ve kayakçıların yanı sıra Kiremitlik Tabya’da 1960’lı yıllarda yapılan tahta atlama kulesini yapıyorum. Eseri bittiği zaman sergileyerek, Erzurum’da kış sporlarının ne kadar eskiye uzandığını göstermek istiyorum” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat Dündar 2 Kasım 2010 Salı 19:42

Sayın Hattatoğlu Sizi tebrik ederim girişiminizi gazete ve basın yolu ile Sayın Valimiz ve yetkililere ulaşmaya çalış bir seyahatim de Kastamonu ve Safranbolu evlerinin maketleri hep satılmaktadırbunları gördüm.Şimdi Siz maketlerinizi yaparak Valilik yardımı veya turizim Müdürlüğü ile birlikte mevcut oteller ve Atatürk Üniversitesin de de bir reyon açarak 2011 olimpiyatlarında çok iyi bir pazar bulabilirsiniz Selamlar ve başarılar dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel görünüme kültürel katkı
Erzurum şehir kimliğinin yanında kentsel görsel zenginliğiyle de tanıtılacak. ...
Anadolu Basın Birliği’nden Erzurum çıkarması
Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Merkezi, Erzurum’a taşındı. Genel Başkan ...
Edebiyat Kütüphanesi’ne kavuşuyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Bakanlık olarak yeni bir projeleri olduğunu ...
 
Palandöken milli coşku yaşadı
Erzurum Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet ...
Erzurum Kültürü’ne koleksiyonlu hizmet
Erzurum’da Caferiye Mahallesi'nde bulunan 7 eski evi bir araya getirerek, ...
İbrahim Hakkı Hz.leri rahmetle anıldı
Büyük İslam Mütefekkiri İbrahim Hakkı Hazretleri, vefatının 230. yılında ...
 
Hükümet Konağı'na tarih makyajı
Erzurum'da 185 yıldır hizmet veren tarihi Hükümet Konağı aslına uygun ...
Utku, “Bir eylem olarak okumak”ı anlatacak
Erzurum’da kültürel faaliyetlere ağırlık veren Üniversite Kitabevi’nde ...
Türkiye Türkü Bayramı başladı
Türkiye Türkü Bayramı yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva