Erzurum’da Nenehatun’un torunu olarak kendini adlandıran bir genç kızın ilk kez kente özgü “Hançer Barı” oyununu oynaması büyük taktir toplarken paylaşım sitesi ‘Facebook’ta izlenme rekoru kıran paylaşımlar arasına girdi.
Erzurum'da halk oyunları eğitmenliği yapan ve “Nene Hatun'un torunuyum" diyen 27 yaşındaki Meltem Narmanlı, erkeklere özgü bir oyun olan Hançer Barını ilk kez oynadı. Ojeli parmakları arasına aldığı bıçaklarla erkek rakibine meydan okuyan Narmanlı'nın paylaşım sitesi 'Facebook'taki videosu izlenme rekorları kırdı. Hançer barını bir erkek kadar iyi oynayan Meltem Narmanlı, "Dadaş kızına yakışır", "Gururumuzsun" övgüleriyle karşılaştı.
HANÇER BARI
Erzurum yöresinde oynanan halk oyunun adı bardır. Geleneğe göre, kadınlar ve erkekler ayrı ayrı bar tutarlar. Hançer barını ise iki erkek oynar. Erkekler, sevdikleri kıza bıçaklı gösteride kendilerini beğendirmeye çalışırlar.