ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
ETÜ 2024’ü 28 TÜBİTAK Projesiyle tamamladı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
Çamlıkaya HES Tüneli ulaşıma kapandı
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
ETSO Model Fabrika Yatırım Projesini değerlendirdi
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
HABERLER>EKONOMİ
25 Mart 2010 Perşembe - 03:52

Halk otobüslerinden vergi itirazı

SAMET ÖZÜNAL/ Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, “Bu şehirde esnaf işini bırakıp göç ediyorsa, sebebi Katma Değer Vergisi’dir.” dedi.

Halk otobüslerinden vergi itirazı

Erzurum’da Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası’nın ardından, vergi oranları konusunda Özel Halk Otobüsleri Derneği de isyan bayrağı çekti. Dernek Başkanı Özkan, kazandıkları paranın büyük bir bölümünü vergi olarak devlete tekrar geri ödediklerini belirterek, bu duruma daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.
//KAZANDIĞIMIZ VERGİYE GİDİYOR
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti veren çok sayıda halk otobüsünün, sırf vergi maliyetleri yüzünden ya el değiştirdiğini, ya da iş bıraktığını vurgulayan Özkan, “Devlet, bizim bölgemize ‘mahrumiyet bölgesi’ gözüyle bakıyor, teşvikler veriyor. Yatırımcılar bu bölgeye geldikleri için teşvik alıyorlar, bölgedeki çiftçilere hibe krediler veriliyor, ama iş vergilendirmeye gelince, İstanbul’dan, İzmir’den Kocaeli’nden bir farkımız olmuyor. Bu işte bir yanlışlık var.” diye konuştu. Şehir içi ulaşım hizmeti veren her bir halk otobüsü işletmecisinin, ayda hiç yoksa 3 bin TL KDV ödediğini dile getiren Özkan, devlete vergi ödemeye karşı olmadıklarını, ancak vergi oranlarında adaletsizliğin söz konusu olduğunu ifade etti.
//ÖZKAN: BİR DE DİYORLAR Kİ, ‘İNSANLAR NİYE GÖÇ EDİYOR?’
Erzurum’da halk otobüsü işletmecileri de dahil olmak binlerce esnafın en büyük sıkıntısının, vergi oranlarıyla ilgili olduğunu vurgulayan Başkan Hamza Özkan, “Ondan sonra diyorlar ki, ‘bu insanlar Erzurum’dan niye kaçıyor?’ İşte bu yüzden kaçıyor. Esnaf zaten para kazanamıyor, kazandığı üç-beş kuruşu da, vergi olarak devlete geri ödüyor. Diğer kalemlerde borçlanması ise, işin adeta tuzu biberi oluyor. Bakıyor olmayacak, kapatıyor işyerini, satıp savıyor, Erzurum’dan çekip gidiyor. İşte göç bu yüzden oluyor.” dedi. Erzurum’da ulaşım hizmeti veren otobüs işletmecilerinin ortak sıkıntısının vergi oranları olduğunu vurgulayan Özkan, artık bu duruma müdahale edilmesi çağrısında bulundu. Erzurum gibi ekonomik açıdan gelişmemiş şehirlerde vergi oranlarıyla ilgili olarak yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, aksi halde esnafın Erzurum’dan kaçmaya devam edeceği uyarısında bulundu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektriğe Nisan'da zam yok
EPDK Nisan ayından itibaren nihai tüketicilerin kullanacağı elektrik fiyatlarında ...
AB'den 5 Milyon Euro Hibe
CİHAN/ERZURUM Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Merkezi aracılığı ...
İl Mera Komisyonu Narman'da toplandı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Erzurum il Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı ...
 
112 yıl önce görülen gerçek
BEKİR KOCA(İHA) 1882 yılında kurulan İTO’nun 1898 yılında ilk raporunu ...
Vergi geliri yetersiz düzeyde
SAMET ÖZÜNAL/Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, Ocak ve Şubat aylarına ait ...
Pasinler Patates Birliği toplandı
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Pasinler ilçesinde Patates Birliği toplantısı İlçe ...
 
Gelir vergisi beyanında son 2 gün
Geçen yıl elde edilen kazançlar için vergi beyanname verme dönemi 25 Mart ...
SODES Pasinler’de tanıtıldı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde Sosyal Yaşamı Destekleme Projesi (SODES) ...
Kadın girişimcilere AB desteği
İHA/Kadınların ve kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi amacıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva