İçişleri Eski Bakanı Akşener, Göze'nin Muhafazakar Türk Milliyetçiliği fikrinin oluşmasında büyük katkıları olduğunu söyledi. Akşener, "Göze'nin benim, benden büyüklerin ve genç neslin üzerinde çok büyük katkıları var. Fikri hayatımızı şekillendiren önemli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum, başımız sağ olsun" dedi
ERZURUM gazetesi
Dün Kadıköy'deki evinde rahatsızlanarak 78 yaşında hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Ergun Göze, son yolculuğuna uğurlandı. Göze için öğle vakti Topkapı Merkezefendi Camisi'nde bir cenaze töreni düzenlendi.
CENAZEYE ÇOK SAYIDA GAZETECİ KATILDI
Ergun Göze'nin eşi Hicran, oğulları Ahmet ve Mehmet Göze ile kızı Zeynep Uluant'ın taziyeleri kabul ettiği törene, yakınlarının yanısıra gazeteci ve yazar dostları ile siyaset ve kültür dünyasından çok sayıda isim katıldı.
AKŞANER’DEN DUYGULU KONUŞMA
TBMM Başkanvekili Meral Akşener törende basın mensuplarına, Ergun Göze'nin, kendi yaşıtları ve daha gençlerin üzerinde manevi olarak çok emeği olduğunu söyledi.
Göze ile üniversite öğrenciliği sırasında tanıştığını ama kendisini daha önceden herkes gibi iyi tanıdığını anlatan Akşener, "Bir aile büyüğümüz gibiydi. Dolayısıyla Türk fikir hayatına milliyetçi, muhafazakar fikriyata çok önemli katkıları olan bir dava adamıydı. Bizim gibi insanların şekillenmesinde yazılarıyla kitaplarıyla konferanslarıyla çok emeği olan bir insandı. Mekanı cennet olsun diye konuştu.
AKYOL, GÖZE’Yİ ANLATTI
Gazeteci yazar Taha Akyol da uzun yıllar Tercüman gazetesinde beraber çalıştıkları Ergun Göze için "Çok karakterli bir insandı. O zamanın yazarları arasında iyi Fransızcasıyla Fransızcadan çevirisini yaptığı eserlerle kültür hayatına önemli katkılarda bulundu" ifadelerini kullandı.
O BİR TÜRK MUHAFAZAKARIYDI
Göze'nin muhafazakar bir yazar olduğunu, özellikle diktatörlük üzerine son çevirisi olan "Diktatörler Yüzyılı 20. Yüzyıl" kitabı hakkında yazdığı yazı sebebiyle kendisiyle tekrar bir araya geldiklerini anlatan Akyol, "Bize bıraktığı eserler önemli eserlerdir. İslam konusunda ve bir de demokrasiyle ilgili bize önemli bir miras bırakmıştır" diye konuştu.
AKIN: TÜRK BASINI BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ
Gazeteci Kenan Akın da uzun yıllar beraber çalıştıkları Göze'nin iyi bir insan, iyi bir hukukçu, iyi bir yazar ve gazeteci olduğunu söyledi. Göze'nin cesur bir kalemi olduğunu dile getiren Akın, "İnsanları çok severdi. Ciddi bir görünüşü vardı aslında da çok muzipti iç yaşantı olarak. Kimseyle en ufak bir sorunu olmazdı. Gerçekten de Türk basını, Türk insanı ve Türkiye kıymetli bir evladını kaybetti" dedi.Göze kılınan cenaze namazının ardından Merkezefendi Mezarlığı'nda toprağa verildi.Zeytinburnu Merkezefendi Camii'ndeki cenaze namazına katılan medya ve siyaset dünyasının önemli isimleri, Ergun Göze'nin kitapları ve yazılarıyla Türkiye'nin Milliyetçi Muhafazakar düşünce yapısına büyük katkı sağladığını belirtti.
DOĞU TÜRKİSTAN BAYRAĞI
Köşe yazarlığının yanı sıra değişik alanlarda yazdığı kitaplarla tanınan Ergun Göze'nin tabutunun bir ucuna Doğu Türkistan davasına katkılarından dolayı Doğu Türkistan bayrağı sarıldı. Öğretim üyesi Dç. Dr. Emin Işık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ergun Göze'nin cenazesi Merkezefendi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
İki gün ara ile babası ve annesini kaybeden işadamı Nevzat Demir de Ergun Göze'nin cenaze namazına katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Demir, namazdan sonra eski Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
GÖZE KİMDİR?
Sivas'ta 1931 yılında dünyaya gelen Göze, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Çorum Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1957'de bitiren Göze, bir kaç arkadaşıyla birlikte Babıali Yayınevi'ni kurdu. Daha sonra serbest avukatlık yapmaya başlayan Ergun Göze, basın hayatına Mümtaz Turhan'ın çıkardığı ''Ölçü'' dergisiyle girdi.
Kitap haline getirilen, ''Meşhurların Son Sözleri'' yazıları, 1961'de Son Havadis Gazetesi'nde yayımlandı. Göze, fıkra yazarlığına 1965'te Babıali'de Sabah gazetesinde başlayıp, 1969'da Tercüman'da devam eti.
1988 yılında Türkiye Gazetesi'nde fıkra yazarlığına başlayan ve iki sene devam eden Göze, TGRT'de haber yorumculuğu yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası Göze, son olarak Boğaziçi Yayınları'nın editörlüğünü yapıyordu. Ergun Göze'nin çok sayıda kitabı da bulunuyordu.