Üniversitelerin özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alınan bölümlerindeki yoğunluk devam ediyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Resim ve Müzik eğitimi almak isteyen adaylar için yapılan özel yetenek sınavları sürüyor. ÖSS kriterlerine göre yapılan özel yetenek sınavlarına katılmak için fakülteye akın eden öğrenciler, ilginç görüntüler oluşturdular.
KONTENJAN 30, BAŞVURU 570
Resim ve Müzik Eğitimi Anabilim dalları için ilan edilen 30’ar kişilik kontenjanlar için toplam 570 öğrencinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken, sıra bekleyen bazı öğrenciler, sınav öncesinde nota ve çizim talimi yaptılar. Çoğu öğrencinin aileleriyle birlikte geldiği özel yetenek sınavlarının, 19 Ağustos Çarşamba günü sona ereceği bildirilirken, sınava çocuklarıyla birlikte girmek isteyen bazı anne ve babalarla okul yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı.
ÖĞRENCİLERDEN KONTENJAN TALEBİ
Öğrenciler, bu sınavların kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, kontenjanların az olmasından yakındılar. Öğrenciler, “Bu sınavlar bizim için çok önemli. Sınav esnasında yapılacak en ufak bir hatada bir yılın emeği boşa gitmiş olacak. Heyecanımızı yenebilmek için desteğe ihtiyacımız var, ailelerimiz de bizi bu günümüzde yalnız bırakmıyorlar” diye konuştular.
KKEF DEKANI PROF. DR. YILDIRIM BİLGİ VERDİ
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, fakülteye bağlı Güzel Sanatlar Bölümü’nde Resim ve Müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri, özel yetenek sınavlarına tabi tuttuklarını söyledi. Amaçlarının, eğitim fakültelerinde resim ve müzik öğretmenleri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Dekan Yıldırım, “Her yıl üniversite ÖSS puanları belli olduktan sonra bu bölümde öğrenim görmek isteyenler, gerek düz lise ve gerekse güzel sanatlar lisesi mezunları, fakültemize başvurarak, fakültemizin belirlediği kontenjanlar doğrultusunda özel yetenek sınavlarına tabi tutuluyorlar. Adayların ortaöğretim başarı puanları ve ÖSS puanları göz önünde bulundurularak, YÖK’ün belirlediği formatlar doğrultusunda bölüme kayıtları yapılıyor. Bu yıl fakültemizde öğrenim görmek için toplam 570 öğrenci başvurdu. Bu öğrencilerimizden 304’ü müzik öğretmenliği, 266’sı da resim öğretmenliği sınavına alındı. Sınavlar sonucunda 45 öğrencimizi Resim Öğretmenliği Bölümü’ne, 30 öğrenciyi de, Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne yerleştireceğiz.” diye konuştu.