//EKMEK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ
Normal şartlarda 300 gram ekmeğin 70 kuruştan satılmasının kararlaştırıldığını, ancak zaman sonra bu uygulamaya riayet edilmeye başlandığını anlatan Çüteli, “Piyasada ekmek fiyatları 50 kuruşa kadar düşünce, ister istemez işletmelerde zarar başladı. Bu fiyat rekabeti şu ana kadar bizim imalathanemizde 2 ustaya mal oldu, bu gidişle 3 kişiyi daha işten çıkarmak zorunda kalacağım.” dedi. Piyasada fiyat rekabeti yaşanmasına, en başta ruhsatsız ve korsan imalat yapan ekmek fırınlarının sebep olduğunu vurgulayan Çüteli, gelinen noktada belediyelerin çok büyük ihmalinin bulunduğunu ileri sürerek, “Fiyat indirimi yapılırken kazanç sağlanmıyor. Tam tersine işletmeler zarara zorlanıyor. Ruhsatsız ve korsan imalat yapan ekmek fırınları indirim yapınca, bu durum ister istemez bizleri de etkiliyor. Biz devlete vergi öderken, personelimizi sigortalı çalıştırırken, bu kurallara uymayanların rekabet hırsı yüzünden iflasın eşiğine geldik. Artık bu gidişe dur demenin zamanı gelmiştir.” diye konuştu.
//FIRINCILAR TEPKİLİ
Bağlı bulundukları meslek odasının yetkililerini de göreve çağıran Erdoğan Çüteli isimli işletmeci, ekmeğin satış fiyatı için bir rayiç belirlendiğine işaret ederek, “Ortada belirlenmiş bir fiyat var, fakat bu rayiç bedele kimsenin riayet ettiği yok. Bu düzensizliğe dur demesi gereken de, meslek odalarıdır.” diyerek, haksız rekabetin ekonomiye de büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Fiyatlarda başlayan rekabet yüzünden şu ana kadar çalışan 2 ustasını işten çıkarmak zorunda kaldığını anlatan Çüteli, “Uncu gelip para istiyor, para yok. Mayacı geliyor, para yok. Kazandığımız üç-beş kuruşla insanları idare etmek mümkün değil. Bu gidişle çalışan 3 personelimi daha işten çıkarmak zorunda kalacağım.” ifadelerini kullandı. Bu süreçte çoğu meslektaşının da iş bıraktığına vurgu yapan Çüteli, fırınların baştan aşağı denetlenmelerini ve sapla samanın birbirinden ayırt edilmesini istedi.