Vaniefendi Mahallesi’nde bulunan Elit İş Merkezi’nin 3 katında birden hizmet verecek olan TKKDK İl Koordinatörlüğü, üreticilerin, tarım sektörüne yönelik olarak verilen hibe fonlardan faydalanabilmelerini sağlayacak bir köprü vazifesi üstlenecek.
//KURUMUN HİZMET AMACI
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, TKKDK’nın varlık sebebinin; AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kabul edilen 5648 sayılı “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”un çıkarıldığını hatırlatan Aydın, bu kanunla, aralarında Erzurum’un da bulunduğu 20 ilde koordinatörlük kurulduğunu kaydetti.
//TARIMSAL NÜFUSA YENİ BAKIŞ
Ayrıca bu kanunla tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanmasının da hedeflendiğini anlatan Koordinatör Aydın, bu amaçla kurulmakta olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslarının, yine bu kanunla düzenlendiğini dile getirdi. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşların, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlara yansıtılmasının, en temel hedefleri olduğunu vurgulayan Ömerül Faruk Aydın, “Yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı olarak kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesini hedefliyoruz.” dedi.
Koordinatör Ömerül Faruk Aydın, geçen yıl kurulan koordinatörlüklerden Erzurum’a ait olanının, Tarım İl Müdürlüğü’nün Köşk Caddesi’ndeki tesisleri bünyesinde hizmet verdiğini anımsatarak, hizmet vermeye bundan böyle Elit İş Merkezi’nde devam edeceklerini kaydetti.
//PROJE TEKLİFİ SÜRECİ
Koordinatör Aydın, Erzurum’da, çok sayıda mühendisten oluşan toplam 41 uzmanla hizmet verecek olan TKKDK Erzurum Koordinatörlüğünün diğer görevlerini ise, şöyle sıraladı: “Gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi, insan kaynaklarının ve örgütlenme düzeyinin geliştirilmesi, Fiziki ve sosyal altyapı hizmetlerinin yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, Kırsal çevrenin, doğal ve kültürel varlıkların korunarak geliştirilmesi suretiyle kırsal toplumun refahının artırılmasıdır. Şu anda kurumun beşeri ve fiziki altyapısı tamamlanmış durumda. Temmuz ayında proje çağrısında bulunmaya başlayacağız. Kurumumuzun Kasım ayı sonuna kadar uluslararası ve AB düzeyindeki akreditasyonu da tamamlanmış olacak.”