ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum iş dünyası 3.0 milyarlık çek ödedi
Erzurum iş dünyası 3.0 milyarlık çek ödedi
Erzurum’da 3 bin 424 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 424 araç devredildi
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 1 - İstanbulspor: 1
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 1 - İstanbulspor: 1
Erzurumspor Pendik maçını Saka yönetecek
Erzurumspor Pendik maçını Saka yönetecek
TRENDYOL 1’inci Ligde 27’inci hafta en’leri
TRENDYOL 1’inci Ligde 27’inci hafta en’leri
HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2010 Salı - 00:20

Et pahalandı, tüketim arttı

Erzurumlu Ramazan ayında kendini ete vurdu. Erzurum Et Kombinası’ndan edinilen bilgilere göre, vatandaşın kırmızı et ve et ürünlerine gösterdiği ilgi, diğer aylara göre yüzde 54 oranında artış gösterdi. Erzurum’da Ramazan ayında 70 ton kırmızı et, 4 ton beyaz ve 4 ton da sucuk tüketildi.

Et pahalandı, tüketim arttı

Erzurumlu Ramazan ayında kendini ete vurdu. Erzurum Et Kombinası’ndan edinilen bilgilere göre, vatandaşın kırmızı et ve et ürünlerine gösterdiği ilgi, diğer aylara göre yüzde 54 oranında artış gösterdi. Erzurum’da Ramazan ayında 70 ton kırmızı et, 4 ton beyaz ve 4 ton da sucuk tüketildi.
Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atesever, “Erzurum’da Ramazan kültürü kendini bir kez daha gösterdi.” dedi. Erzurum halkının Ramazan ayına ve iftar sofralarına verdiği değerin, et satışlarıyla bir kez daha gün yüzüne çıktığını vurgulayan Atasever, et satışlarının, normal aylara göre yüzde 54 oranında artış gösterdiğini bildirdi.
//GÜNLÜK ET TÜKETİMİ
Erzurum halkının Ramazan ayı boyunca 70 ton kırmızı et tükettiğini kaydeden Atasever, kırmızı et ve et ürünlerinin dışında, 4 ton beyaz, 4 ton da, sucuk tüketiminin gerçekleştiğini söyledi. Erzurum’da bu yıl Ramazan ayında elde edilen satış hacminin, geçen yıl ki rakamları da geride bıraktığını ifade eden Atasever, son yılların en fazla et tüketiminin bu sene gerçekleştiğini dile getirdi. Satışlardaki bu artışın, Et Kombinası tarafından halkın tüketimine ekonomik fiyatlarla sunulan et ve et ürünlerinin yanında, Ramazan kültüründen kaynaklandığını belirten Atasever, “Erzurum halkı Ramazan ayında iftar sofrasına, izzet ve ikrama çok daha fazla özen gösteriyor. Ramazan ayı boyunca sofrasından eti, tavuğu ve sucuğu eksik etmiyor. Yoksul ailelerin sofra azığını ise, hayırseverler ulaştırıyor. Kısaca Ramazan ayında zengin-yoksul herkesin sofrasına az ya da çok et konuk oluyor.” ifadelerini kullandı.
//EBK ÜRÜNLERİNDE TALEP PATLAMASI
Öte yandan Ramazan ayında kırmızı etin dışında sucuk tüketiminin de arttığını vurgulayan Et Kombinası Müdürü Atasever, bu artışın sinyallerini Ramazan ayından önce aldıklarına dikkati çekerek, “Kombinamız tarafından üretilen fermente sucuklar, zaten halkımızdan çok büyük bir ilgi görüyor. Yıllar sonra yeniden üretime başlayan tesislerimiz, halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye ulaştırıldı. Halkımız bu ürünü çok sevdi ve her noktada Erzurum Et Kombinası tarafından üretilen sucukları sormaya başladı.” şeklinde konuştu.
Erzurum Et Kombinası’ndaki haftalık sucuk üretiminin 1,5 ile 2 ton arasında değişen miktarlara ulaştığını anlatan Atasever, “EBK’nın sucuklarını bir kez tadan, kesinlikle bu lezzetten vazgeçmiyor. Bu talep ister istemez üretime yansıyor. Sucuk üretimini aşamalı olarak artırmaya ve halkımızın hizmetine eşsiz bir damak tadı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman madenleri üretilmeyi bekliyor
Narman ilçesindeki zengin civa, altın, krom, bor ve mermer kaynakları ...
Kaynak var, değerlendiren yok..
Türkiye’deki jeotermal kaynakların, gerektiği ölçüde değerlendirilemediği ...
Güven, ormancıları bilgilendirdi
Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığı, gençleştirme, orman ...
 
Sürücüler yakıt tercihlerini değiştirdi
Akaryakıt fiyatlarının devamlı tırmanışı, benzin ve motorinli araçlarda ...
Ekonomiye ahlaklandırma yaklaşımı
Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan ...
Erzurumlu taksitle ısınıyor
Erzurum’da gücü yeten 450 TL’ye peşin, yetmeyen ise, taksitle 600 TL’ye kömür satın alıyor.
 
Kuzuluk içme suyu ihale ediliyor
Erzurum'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Kuzuluk köyünde içme suyu inşaatının ...
Ne yerli geliyor, ne de yabancı..
Bu yılın sekiz ayında Erzurum’da 1, Doğu Anadolu Bölgesinde 9, Dördüncü ...
Vergi affı yok
Maliye Bakanı Şimşek, vergi borçlarının yapılandırılması konusunda, "Mükelleflerimizi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kusur aramadan kusursuzluğa giden yolu bulmak
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva