Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Tayyar Kümbet, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın Erzurum gezisini değerlendirdi. Kümbet, yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Erdoğan Erzurum’a eli boş gelmiştir. Üstelik önceki dönemlerden farklı olarak boş vaatlerde dahi bulunmamıştır” dedi.
SOSYAL YARDIM ARTIŞI
Hükümetin, Erzurum’la ilgili olarak iftihar edebileceği tek işin, il genelinde yapılan sosyal yardımlar olduğuna dikkati çeken Kümbet, “Sosyal yardımların artması, o ilde yaşayan insanların fakirleştiğinin resmi kanıtıdır. Yardım vermek yerine iş verilmesi, istihdam alanlarının oluşturması gerekir” diye konuştu.
ESNAF İÇLER ACISI DURUMDA
Erzurum esnafının içler acısı bir durumda olduğunu kaydeden Başkan Kümbet, “Elbette ki Erzurum halkı her zaman devletin yanında, devlet millet bütünlüğünü garantörü olmuş, milli mücadele fitilini ateşleyen mert bir topluluktur. Ancak hakikat şu ki, Erzurum esnafının kepenkleri terör sebebiyle değil, işsizlik yüzünden kapalıdır. Bunun en büyük delili ise, devletin kendi istatistik verileridir” dedi.
GÜZERGAHLAR MAKYAJLANDI
Başbakan’ın gezisi esnasında kullandığı güzergahın belediyeler tarafından makyajlandığını, ancak şehrin diğer kesimlerindeki problemlerin bir türlü giderilmediğini söyleyen Kümbet, “Şehrimizin problemlerinin giderilmesi için illa da Başbakan’ın her hafta farklı güzergahlardan şehrimize girmesi mi gerekiyor” diye konuştu.