ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de akreditasyon gündemi
ETÜ’de akreditasyon gündemi
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
Adnan Menderes’te yangın
Adnan Menderes’te yangın
PFDK’dan Erzurumspor kararı
PFDK’dan Erzurumspor kararı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Eylül 2010 Perşembe - 07:42

Erzurumlu bayram geleneklerine sadık

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, tatlılardan kadayıf, baklava, çorbalardan ayran, hoşaflardan da elma ve kayısının bayramların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını bildirdi. Öztürk, yaptığı açıklamada, bayramların insanların inanarak, birlik ve beraberlik içerisinde kutladıkları önemli günler arasında yer aldığını söyledi.

Erzurumlu bayram geleneklerine sadık

//BAYRAMLARIN ÖNEMİ
Bayramların dini, mili ve mahalli olmak üzere 3 kategoriye ayrıldığını ifade eden Öztürk, dini bayramlar içerisinde özellikle Ramazan Bayramı'nın 30 günlük bir sabırdan insanoğlunun kedini ruhen ve fiziken yenileyerek, bir bayrama ulaştığını belirtti.
Bayramların insanların sevinçlerini, heyecanlarını, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmaya dayalı önemli kutsal günlerden biri olduğuna dikkati çeken Öztürk, 'Bu bayramlarda toplu namaz kılındığı gibi, kabir ziyaretleri yapılır, en önemlisi de bayramlara özel hazırlanan yemekler, akraba, komşularca birlikte yenilir' diye konuştu.
//BAYRAM YEMMEĞİ GELENEĞİ
Bayramlarda tatlıların, çorbaların, hoşafların ve yemeklerin daha özenle hazırlandığını kaydeden Öztürk, dini bayramların bazı bölgelerde o gün pişirilen yemekle özdeşleştiğini anımsattı.
Yörenin bayramlara özel hazırlanan yiyeceklerin, yörede yetişen ürünlere bağlı olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti: 'Bayramlarda özellikle bölgemizde, çorba deyince ilk akla ayran, kesme ve tutmaç çorbaları gelir. Yemeklerde ise ekşili dolma, yaprak sarması, bulgur pilavı ve etli yemekler vazgeçilmezlerimizdir. Bayramlarda bir de hamur ağırlıklı yiyecekler hazırlanır. Tatlılardan kadayıf, baklava, demir ve lokum tatlısı bayramlarla adeta özdeşleşmiştir. Hoşaflardan ise elma, kayısı, aşma ve kızılcık hoşafları hazırlanır. Özenle hazırladığımız yemekleri, bayram ziyaretçilerimize ikram ediyoruz.'
Öztürk, bayram sohbetlerinin de halk arasında önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram öncesinde şeker şöleni
Ramazan Bayramı’nda en çok tüketilen ürün olan şeker, tezgahlardaki yerini aldı.
Narman Türk Kültürünün merkezi
Erzurum'da Ramazan ayında iftar vakitlerine kadar lokanta ve benzer yerler ...
Dadaşlar sanata yoğunlaştı
Ünlü ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi adlı ünlü tablosunun ...
 
Erzurumlu, komşu kadri biliyor
Erzurum’da komşular arasındaki ilişkiler giderek kaybolmakla beraber, ...
Erzurum ”Mübarek Şehir”
Tarih araştırmacısı Muzaffer Taşyürek, Erzurum’daki sahabe kabirleriyle ...
Sertoğlu, muhtarlarla istişare etti
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İlçede bulunan mahalle ve köy ...
 
Dadaşlar Mamak’ta buluştu
Ankara'da yaşayan Erzurumlular Mamak Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde ...
Erzurum Evleri, zerafet abideleri
Sayıları her geçen gün azalan Erzurum evlerindeki yapı sanatı, kuşaktan ...
Türk Sanatı'na Yakutiye desteği
Yakutiye Belediyesi ile Kent Konseyi’nin ortaklaşa organize ettiği Ramazan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva