//BAYRAMLARIN ÖNEMİ
Bayramların dini, mili ve mahalli olmak üzere 3 kategoriye ayrıldığını ifade eden Öztürk, dini bayramlar içerisinde özellikle Ramazan Bayramı'nın 30 günlük bir sabırdan insanoğlunun kedini ruhen ve fiziken yenileyerek, bir bayrama ulaştığını belirtti.
Bayramların insanların sevinçlerini, heyecanlarını, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmaya dayalı önemli kutsal günlerden biri olduğuna dikkati çeken Öztürk, 'Bu bayramlarda toplu namaz kılındığı gibi, kabir ziyaretleri yapılır, en önemlisi de bayramlara özel hazırlanan yemekler, akraba, komşularca birlikte yenilir' diye konuştu.
//BAYRAM YEMMEĞİ GELENEĞİ
Bayramlarda tatlıların, çorbaların, hoşafların ve yemeklerin daha özenle hazırlandığını kaydeden Öztürk, dini bayramların bazı bölgelerde o gün pişirilen yemekle özdeşleştiğini anımsattı.
Yörenin bayramlara özel hazırlanan yiyeceklerin, yörede yetişen ürünlere bağlı olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti: 'Bayramlarda özellikle bölgemizde, çorba deyince ilk akla ayran, kesme ve tutmaç çorbaları gelir. Yemeklerde ise ekşili dolma, yaprak sarması, bulgur pilavı ve etli yemekler vazgeçilmezlerimizdir. Bayramlarda bir de hamur ağırlıklı yiyecekler hazırlanır. Tatlılardan kadayıf, baklava, demir ve lokum tatlısı bayramlarla adeta özdeşleşmiştir. Hoşaflardan ise elma, kayısı, aşma ve kızılcık hoşafları hazırlanır. Özenle hazırladığımız yemekleri, bayram ziyaretçilerimize ikram ediyoruz.'
Öztürk, bayram sohbetlerinin de halk arasında önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi.