Erzurumlu Bilgi Teknolojisine Alıştı
Bir zamanların lüks teknoloji ürünü olarak değerlendirilen bilgisayarlar, artık asgari ücretlinin evine bile girmeye başladı. Bilişim sektörünün giderek büyümesi ve oluşan rekabet ortamı, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını da etkiledi. 10 yıl öncesine kadar insanların lüks gözüyle baktıkları bilgisayarlar, artık 40-50 YTL’ye kadar düşen taksitler sayesinde düşük gelirli aileler tarafından bile tercih edilmeye başlandı.
BİLGİSAYAR EVLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Erzurum’un Tebrizkapı semtinde teknoloji ürünleri satışı yapan bir mağazanın Satış Müdürü olan Şahin Özdemir, “Bilgisayar, artık her evde görebilmenin mümkün olduğu teknoloji ürünleri arasına girdi.” dedi. Önceleri taksitle bilgisayar satın almanın bile mümkün olmadığını anımsatan Özdemir, büyüyen ve gelişen bilişim sektörünün, cazip fiyatlar ve taksit seçenekleriyle artık tüketicinin tamamına hitap etmeye başladığını kaydetti.
ERZURUM’DA BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİNE YOĞUN İLGİ
Ünlü markaların yanında teknoloji devlerinin de artık sektörde rekabet ortamı oluşturduğunu vurgulayan Özdemir, “Rekabet ortamı oluşunca, fiyatlar da neredeyse dibe vurdu. Bugün Erzurum’da 40-50 YTL’ye kadar düşen taksit seçenekleriyle bilgisayar sahibi olmak mümkün hale geldi” diye konuştu.
ÇİN MAMÜLÜ OLAN BİLGİSAYARLAR, KALİTEYİ DÜŞÜRDÜ
Şahin Özdemir, hemen her sektörde olduğu gibi bilişim sektörünün de, Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen teknoloji ürünlerinin tehdidi altında olduğuna dikkati çekerek, “Çin malı dedikleri teknoloji ürünleri, bugün bilişim sektöründeki kalitenin düşmesine sebep oldu. Bu durum karşısında sektör de kendi içinde bir gözden geçirme yaparak, çin teknoloji ürünlerinin karşısında durabilmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Ucuz hammadde kullanımı ve kısa ömürlü oluşlarıyla bilinen Çin malları karşısında vatandaşlarımızı uyarıyoruz” şeklinde konuştu.
BİLGİSAYAR ALACAKLARA ÖNERİLER
Bilgisayar satın almayı düşünen vatandaşların, bu süreçte çok dikkatli olmaları çağrısında bulunan Şahin Özdemir, Çin üretimi olan teknoloji ürünlerinden kesinlikle uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Dünyaca ünlü marka bilgisayarların bile bugün dar gelirli aileler tarafından bile satın alınabilir hale geldiğine dikkati çeken Özdemir, “Vatandaşlarımız yetkili servis ve satış noktalarının dışında bilgisayar satın almasınlar. Çünkü piyasada Çin mamülü olan donanımlarla satışa sunulan çok sayıda bilgisayar var. Satış sonrası teknik sıkıntı yaşamamak için, buna çok dikkat edilmelidir” dedi.