İHSAN KUMRU(GHA) – Erzurum trafiğinde 13 bin sigortasız aracın seyrettiği bildirildi. Erzurum’da sigorta acentesi işletmeciliği yapan Hasan Başkaban, Erzurum’da Nisan ayı itibariyle trafikte seyreden araç sayısının 74 bin 311 olduğunu belirterek, bu araçların 13 bininde, sigorta bulunmadığını bildirdi. Trafik sigortasının, illere ve bölgelere göre değiştiğini anlatan Başkaban, “Erzurum’da kaza riski ve hasar maliyeti yüksek olduğundan, sigorta ücreti de ona göre artış gösteriyor.
//ERZURUM’DA SİGORTA MALİYETİ
Poliçesinin bedeli Erzurum’da 150 TL iken, Erzincan, Kars ve Ağrı’da 80 TL üzerinden işlem görüyor. Neredeyse yarı yarıya oranlarda değişen bu fiyat farkı, ister istemez vatandaşın sigortaya olan bakış açısını da değiştiriyor.” diye konuştu. Nisan ayı itibariyle 74 bin 311 olan Erzurum’daki araç sayısının, her geçen ay ve yıl artış gösterdiğini vurgulayan Başkaban, buna paralel olarak, sigortasız araç sayısının da arttığını dile getirdi. Halen Erzurum’da 13 bin aracın sigortasız biçimde trafiğe çıktığını kaydeden Başkaban, “Bu oran belki Doğu Anadolu Bölgesi’nin diğer illerine oranla iyimserlikle değerlendirilebilinir. Ancak batıya göre bu oranın sevindirici bir yönünün bulunmadığı ortadadır. Çünkü yüzde 18’e tekabül eden sigortasız araç oranı, gelişmiş şehir standartlarında hiç de iç açıcı değildir.” ifadelerini kullandı.
//SİGORTA BİLİNCİ
Trafiğin herkesin ortak derdi olduğunu vurgulayan Sigortacı Hasan Başkaban, “Her gün direksiyon başında saatler geçiriyoruz. Üstüne bir de irili ufaklı kazalarla uğraşıyor, günden güne artan hırsızlık haberleriyle tedirgin oluyoruz. Her türlü, ihtiyaca yönelik düzenlediğimiz sigortalarla, vatandaşlarımızı hem para, hem de zaman kaybından kurtarıyoruz.” diye konuştu. Trafik kazalarının artık yaşamın bir parçası haline geldiğini vurgulayan Başkaban, bu nedenle sigortanın da zorunlu bir ihtiyaç şeklinde düşünüldüğünü kaydetti. Başkaban, “Araç sahibi olanlara uyarımız, sigorta işlemlerini yaptırmaları yönündedir. Çünkü trafikte insanın başına neyin geleceği belli olmuyor. Araçları her türlü riske karşı sigortalatmak, mali bir kayıptan kurtulmanın başlıca yoludur.” dedi.
Sigortacı Hasan Başkaban, araç sigortası bilincinin Erzurum’da her geçen gün arttığına da vurgu yaparak, bu durumun, toplumun bilinç sahibi olmasıyla yakından ilgili olduğunu sözlerine ekledi.