SMMMO GENEL KURULU TAMAMLANDI
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası 17. olağan Genel kurulu tamamlandı. Cumartesi günü başlayan ve Pazar günü oda organlarının seçimiyle sona eren Genel kurul’da katılım oranı yüksekliği dikkat çekti.
AKAL’IN LİSTESİ KAZANDI
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası 17. olağan Genel kurulu seçimlerine iki liste girdi. 200’e yakın oda mensubunun katıldığı seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Zeki Akal, Nurettin Güngörmüş, Hasan Karakulak, Fuat Şen ve Ömer Faik Turfan’dan oluşan Erzurum SMMMO yeni yönetim kurulu, hafta içinde toplanarak başkanı belirleyecek ve görev dağılımı yapacak.
KURULLAR BELLİ OLDU
Seçimler sonrasında M. Zeki Akal, Nurettin Göngörmüş, Fuat Şen, Hasan Karakulak, Ömer Faik Turfan, Selami Akpınar, Hüsnü Apel, Mevlüt Coşkun, Murat Gökçen, Gürkan Dağaşan ve Orhan Çamkıranoğlu üst birlik delegeliğine getirildi. Erzurum SMMMO Disiplin kurulu Hüsnü Apel, Canip Şahin, Hamza Fidan, Lütfü Önder ve Cemal Alacakanat’tan oluşurken, denetim kurulu üyeliklerine ise Turgut Aktaş, İbrahim Yıldırım ve Hasan Aygün getirildi.
Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Zeki Akal, Erzurum’da ekonomik dengelerin düzelmesi yolunda oda mensuplarına önemli görevler düştüğünü söyleyerek, genel kurulda sergiledikleri vakar, heyecan ve yüksek disiplinden dolayı oda mensuplarına teşekkür etti.
AYDEMİR SMMMO VİZYON OLUŞTURMALI
Erzurum SMMMO Genel Kurulu Divan Başkanlığını İbrahim Aydemir yaptı. Genel kurulda açılış konuşması yapan Divan Başkanı Aydemir SMMMO’ların yalnız bir meslek teşekkülü değil, aynı zamanda bulundukları il ve bölgelerin sosyo ekonomik nabzını tutan; reel gelişmelerin seyri içinde ufuk çizen, hatta vizyon oluşturan kuruluşlar olduğunu söyledi.
MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİN BİRİKİMLERİNE İHTİYAÇ VAR
Erzurum gibi, çok ciddi kalkınma sorunlarıyla iç içe bulunan bir ilde SMMMO’ya çok hayati görevler düştüğünü kaydeden Aydemir: “Bu görevlerin en başında da SMMMO ve mensuplarının ticaret hayatının gerçeği içinden elde ettikleri birikimleri, Erzurum’un sosyo ekonomik sorunlarının çözümünde kullanmaları ve Erzurum’a yol haritası oluşturmaları gelmektedir. SMMMO ve mensupları esnafa, işadamına, sanayiciye hizmet ürettiği gibi, Erzurum halkına yani ilin geleceğine de katkı sağlamak durumundadır.
Oda, bir yerde hasta durumdaki bölge ve il ekonomisinin hekimi olmalı, reel hayattaki tespitleri, tedavi edici boyuta getirerek, hayata geçirilmesine öncülük etmelidir.
Bu bakımdan odamızın 17. genel kurulunu, durgunluk içindeki il ekonomisine yol gösterecek, bir “çözüm arayışı konferansı” olarak da değerlendirmek durumundayız.” dedi.
SMMMO MENSUPLARI DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMALIDIR
SMMMO’ların ekonomik yaşamın entelektüel boyutunu temsil ettiğini, bunun bir farklılık ve özellik olduğunu kaydeden Aydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: ”İl ekonomisinin mevcut durumu ise bu entelektüel birikimlerin hayata geçirilmesini, topluma aktarılmasını zaruri kılmaktadır. Erzurum’un ekonomik sorunları büyük ve hayatidir, bu da Odamız mensuplarının durumdan vazife çıkarmalarını gerektirmektedir.”
Aydemir, Erzurum’un ticari, ekonomik örgüsü içinde Sivil Toplum kuruluşlarının katma değer üretir boyutta fikirlerine, klavuzluğuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
EKONOMİNİN NABZINI SMMMO TUTUYOR
Genel Kurul’da bir konuşma yaparak Erzurum SMMMO’nun yürüttüğü çalışmaları aktaran Zeki Akal, Erzurum’da ekonomik dengelerin düzelmesi yolunda oda mensuplarına önemli görevler düştüğünü söyledi.
Erzurum’da artan meslek mensuplarına rağmen, mükellef sayısında ciddi bir düşüş olduğunu vurgulayan Akal, bu durumun hem ildeki ticari sektörün durgunluğundan hem de kayıt dışı çalışan muhasebecilerden kaynaklandığını kaydetti.
ERZURUM SMMMO BÖLGEYE YÖN VERİYOR
Bütün olumsuzluklara rağmen Erzurum SMMMO’nun Doğu anadolu’daki meslek odaları içinde seçkin bir konumu bulunduğunu, bölge ekonomisine yol gösterici boyutu olduğunu anlatan Akal, “ Biz meslek mensupları, bölge ve il ekonomisinin nabzını tutan bir konumdayız. Kayıtdışılığın önlenmesi, Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin yetkin kılınmasıyla mümkündür. Bu açıdan çalışma şartları, meslek mensuplarının konumu ve yetkileriyle odaların işlevi bakımından yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır. Biz oda olarak bu durumu raporlar halinde gerekli makamlara ilettik. Ekonomide birikim ve bilginin ifadesi olan Oda mensupları yeni düzenlemeleri beklemektedir” dedi.