PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANI BİRDAL:
“TÜRK GENÇLİĞİ SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALI”
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Türk gençliğini ve gençliği yetiştirmek mecburiyetindeki ebeveynlere düşen sorumluluğun, demokrasinin tüm fonksiyonlarıyla işlediği, hukukun üstünlüğünün tartışmasız kabul edildiği bir ortamı tesis etmek olduğunu söyledi.
BİRDAL MESAJ YAYIMLADI
Birdal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Birdal mesajında :''19 Mayıs 1919 tarihinin milli birlik ve bütünlüğümüzün parladığı, milli kurtuluş gününün doğduğu ve milli irade meşalesinin yandığı bir gündür. 19 Mayıs olumsuzluklar içinde dahi ilkeli ve kararlı bir mücadelelerin sergilendiğini gösteren, tarihi bir gündür. “dedi.
19 MAYIS MİLLİ YÜKSELİŞ MÜCADELESİDİR
Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı mücadelenin, Türk Milleti’nin varlık ve yükseliş mücadelesi olduğunu kaydeden Birdal, şunları ifade etti:”Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, en değerli varlığımızdır. Bu nedenle geçmişine ve toplumsal değerlere sahip çıkacak gençler yetiştirme mecburiyetindeyiz. Geleceğine yön verebilecek, düşünme ve sorgulama melekelerine sahip dinamik gençlerin bu ülkeyi daha ileri noktalara taşıyabileceği şüphesizdir. Türk gençliği kendisine emanet edilen Cumhuriyeti ilelebet korumak ve geliştirmek istiyorsa sorumluluğunun idraki içinde olmalıdır. Gençliğimizi köklü geçmişi ve milli kültüründen habersiz yetiştirirsek, onların hakim küresel kültür karşısında acze düşmelerine asla engel olamayız. Bu ise tam bağımsızlığın önündeki en büyük engeldir.
Gençlerimizi geleceğe hazırlarken milletimizin hangi çetin tarihi süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini de ortaya koymamız gerekiyor. Bu aziz vatanının hangi zorluklara bize emanet edildiğini genç beyinlere nakşetmeyi önemli bir misyon sayıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve gençlerimizin bayramlarını kutluyorum. Bu gün dolayısıyla Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”