2011 İÇİN ÖZEL İHALE YASASI ÇIKARILIYOR
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, ERZURUM Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Kavaz 2011 kış oyunları konusunda özel ihale yasasını çıkarılıp, çalışmaların zaman kaybedilmeden bitirileceğini söyledi. Erzurum ekonomisin gelişmesi konusunda değişik projelerinde hayata geçeceğini belirten Kavaz. “ Erzurum doğunun ticaret merkezi olacaktır” dedi.
HAZİRANDA YASA ÇIKACAK
2011 kış oyunları konusunda çalışmaların hız kazanacağını belirten Kavaz, “ 2011 Üniversiteler arası kış oyunları konusunda çalışmaların hızlanması için, haziran ayında özel ihale yasası çıkarılacak. Yasanın çıkması ile birlikte, bu alanda çalışmalar hız kazanacak, bürokratik engellemeler ortadan kalkmış olacak. Erzurum’a özgü çıkarılacak bu yasa ile kentte önemli yatırımlar yapılacak.” şeklinde görüş belirtti.
BAKAN BAŞESKİOĞLU AÇIKLAMA YAPACAK
2011 kış oyunları hazırlıklarının belirlenen plan içerisinde yürütüldüğünü bildiren Kavaz, “ Şu anda bir gecikme söz konusu değil. Oyunlar için hazırlanan projelerin ilk etaplarının sonuna gelindi. Projeler Haziran ayında ihaleler açılacak. Yatırımlar için şu an bütçede hazır olarak 57 milyon dolar bulunduruluyor. İhalelerin tamamlanmasından sonra çalışmalar hemen başlayacak. Ayrıca Devlet Bakanı Sayın Murat Başeskioğlu Erzurum’a gelerek, yapılacak çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirecek”” dedi.
ERZURUM DOĞUNUN TİCARET MERKEZİ OLACAK
Kavaz, 'Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü, 101 Proje 1001 İş Adamı'nın Erzurum ekonomisine katkı sağlayacak gelişmelere imza atacağını belirterek, , “ Hükümet olarak bölgeler arasında dengeli yürümesini önemli görüyoruz. Yani Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Kalkınma İşbirliği Köprüsü' adı altında atılan bu başlığı çok önemli de çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Proje önemli sonuçlar oluşturacaktır. Doğuda istihdam üreteceğiz, Erzurum ilimiz de çok farklı bir adım atacak. r” diye konuştu.