SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI AR-GE GENEL MÜDÜRÜ KARABULUT:
KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÜRETMEMİZ GEREKİYOR''
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürü Karabulut ETSO’ da ''Sanayi Tezleri Projesi'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, bakanlık olarak teknokentlere verdikleri önem ve yapılacak üretimde, katma değerin önemine değindi.
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ ELE ALINDI
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürü Ziya Karabulut, ''Yüksek katma değer gücü elde edebilmek için katma değeri yüksek ürün üretmemiz gerekiyor'' dedi.
Karabulut, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''Sanayi Tezleri Projesi'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, bakanlık olarak teknokentlere verdikleri önem ve yapılacak üretimde, katma değerin önemine değindi.
REKABET GÜCÜ İÇİN KALİTELİ ÜRÜN
21. Yüzyılın yüksek katma değerli üretim anlayışının egemen olduğu bir yüzyıl olduğunu belirten Karabulut, şunları kaydetti: ''Yüksek katma değer gücü elde edebilmek için katma değeri yüksek ürün üretmemiz gerekiyor. 21. Yüzyıl yeni paradigmaların olduğu bir yüzyıl. Bu yüzyılda uluslararası rekabet gücüne erişebilmek için üretimin uluslararası standartlarda olmasına özen göstermeliyiz. Nitelikli iş gücü, sermaye ve bilgi ortak platformunda hareket edilmelidir.''
TEKNOPARK’LARIN ÖNEMİ
Karabulut, teknopark, sanayi tez destek programı, patent, yatırım ve pazarlama destek programlarının, ulusal ar-ge'ye dayalı üretim anlayışının önemli halkaları arasında yer aldığını ifade etti. Teknoparkların önemine de değinen Karabulut, şu anda Türkiye'de 23 teknopark bulunduğunu belirterek, bunlardan 15'inin faaliyette olduğunu, 5'inin de yıl sonu itibarıyla faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi.