ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum TDP öğrencilerle buluştu
Erzurum TDP öğrencilerle buluştu
İl Jandarmadan krizlere müdahale tatbikatı
İl Jandarmadan krizlere müdahale tatbikatı
9. Tematik Kış Kampı tamamlandı
9. Tematik Kış Kampı tamamlandı
Büyükşehir Tiyatrosu beğeni topladı
Büyükşehir Tiyatrosu beğeni topladı
ETSO’da markalaşma gündemi
ETSO’da markalaşma gündemi
HABERLER>GUNCEL
12 Mart 2007 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: “12 Mart Türkiye’nin temelidir” Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 12 Mart’ın Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: “12 Mart Türkiye’nin temelidir” Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 12 Mart’ın Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. 12 MART BİR DESTANDIR 12 Mart 1918’in, Türk’ün kaderi üzerine yeni bir milli istikamet açmak için verilen hürriyet ve istiklâl mücadelesi olduğunu vurgulayan Küçükler, ‘12 Mart, bugünkü demokratik Türkiye'mizin temel taşıdır. Bunun için 12 Mart, sadece Erzurum için değil, Türkiye için de çok önemli bir günün yıldönümüdür’’ dedi. 12 MART MİLLİ RUHUN UYANIŞIDIR “‘Erzurum’un kurtuluşu da tıpkı Yemen'in kızgın çöllerde, Çanakkale' in derin sularda, Sarıkamış' ın dondurucu soğuğunda şehit olan Anadolu çocuğunun destanıdır.”diyen Küçükler şunları kaydetti:”İşte bu destan, Mahallî bir olay olmaktan çıkmış, bir milletin mukadderatını doğrudan doğruya etkileyen, hatta tayin eden bir mahiyet kazanmıştır. Atatürk "tarih, bu kongremizi, şüphesiz, ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir" diyerek önemini vurguladığı Erzurum Kongresi gibi bir tarihî dönüm noktasına giden yol Erzurum'un kurtuluşundan geçmiştir.” ŞANLI HİLALE BORCUMUZ VAR Erzurum insanını destan yazan halk olarak tarif eden Küçükler: “Bu şehrin kahraman halkı, ülkemiz işgal altındayken, millî mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için ordusuyla omuz omuza vererek muhteşem bir kurtuluş destanı yazan eşsiz bir halktır. Yedi düvelin üzerimize saldırdığı o zor şartlarda, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar ve nice isimsiz kahramanların bize yaşattığı o büyük kurtuluş destanı, bir milletin kurtuluşuna da ilham kaynağı olmuştur. Bir bayrak altında, bu suyu içiyorsak. Ve bu vatanın topraklarından kazandıklarımızı ekmek olarak veriyorsak ailemize; Şanlı Hilal’e borcumuz var demektir… Çünkü bu topraklar kolay vatan edilmemiştir. Her karışı şehit kanı ile sulanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Bu topraklar uğruna kan dökenlerin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum’”dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ALACA ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANILDI Erzurum'un Ilıca ilçesine ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
İSTANBUL’DA DADAŞLARIN 89. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU Erzurum'un ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
PALANDÖKEN'DE MEŞALELİ KAYAK GÖSTERİSİ Erzurum Palandöken'de ...
 
İZMİR’DE 12 MART COŞKUSU
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü olan 12 Mart ...
Bandırma’daki Erzurumlulardan mezalim sergisi
Balıkesir'de Bandırma Erzurumlular Derneği tarafından 'Ermeni Mezalimi' fotoğraf sergisi açıldı.
ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Güzel:
12 MART TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR ERVAK Başkanı Erdal Güzel, 12 Martların ...
 
SANAYİ VE TİCARET BAKANI COŞKUN:
“ERZURUM’U RENCİDE ETMEM DE, ETTİRMEM DE” Sanayi ve ...
“12 MART TÜRK TARİHİNDE BİR DESTANDIR”
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü sebebiyle mesajlar ...
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI TEMUR:
“HESABINI VEREMEYECEĞİM TASURRUFUM YOKTUR” İl Genel Meclisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva