ETSO MECLİSİ REKTÖR SÜTBEYAZ’I KONUK ETTİ. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. YAŞAR SÜTBEYAZ, BÖLGE EKONOMİSİNE KURTULUŞ REÇETESİ SUNDU:
Bölgenin kurtuluşu turizm, eğitim ve sağlık sektörüne bağlıdır
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Toplantısının bu ayki konukları Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve bazı fakülte dekanlar oldu.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, ETSO’nun Erzurum’un bütün haklarını koruduğunu ve yetkileri çerçevesinde gereğini yaptığını söylerken, Rektör Sütbeyaz ise, “Erzurum’un kurtuluşu turizm, eğitim ve sağlık sektörüne bağlıdır” dedi.
ETSO Eylül ayı meclisi Başkan Sacit Bilici başkanlığında toplandı.
Meclisin bu ayki konukları Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğur Güllülü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Bayrakçeken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Güllapoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mükerrem Kaya ve Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu oldu.
CİNDİLLİ: SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ
Toplantının açılış konuşması yapan ETSO Başkanı Başkanı Muammer Cindilli, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitelerinin aralıksız olarak çalıştığını, bu toplantılarda alınan kararların ve belirlenen sorunların öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere, ilgili bakanlık ve bürokratlara iletildiğini söyleyen Başkan Cindilli, bunların takipçisi olduklarını da belirtti.
Atatürk Üniversitesi ile çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, ortak projeler yaptıklarını kaydeden Başkan Cindilli, "Özellikle AB projeleri, ÜSİGEM (Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi), kış turizmi konularında geçtiğimiz aylarda birlikte çalıştık. Zaten Ticaret ve Sanayi Odaları’nın görev ve yetkileri bellidir. Biz icra makamı olmadığımız gibi, öncelikli görevimiz üyelerimizin ve kentimizin çıkarlarını savunmak, sorunları tespit edip ilgililere iletmektir. Biz de Erzurum’un ilgilenilmesi gereken bütün konularını gündeme getirip, takip ediyoruz. Sorunların çözümünde asıl yetki siyasi iradenindir. Bir kentin kurtuluşunu yalnız Ticaret ve Sanayi Odası’nda görmekte yanlış olur. Sivil kitle örgütleri, basını, siyasetçisi hep beraber olmalıdır. Bu anlamda herkes üstüne düşen görevi yerine getirmelidir" diye konuştu.
SÜTBEYAZ: DEVLETİN ERZURUM’A YATIRIM BORCU VAR
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ise, Erzurum’un gelişme döneminde öncü projelerinin turizm, eğitim ve sağlık konularında geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
2011 Üniversitelerarası Olimpiyatların mutlaka Erzurum’da yapılması gerektiğini bildiren Rektör Sütbeyaz, "Bu turizm için Erzurum’un geleceği için en büyük çaredir. Bunu başarmalıyız. Eğitim konusunda ise 2. bir üniversite mutlaka gereklidir. Biz üniversite olarak yer, arsa vermeye hazırız. Devletin Erzurum’a bu tür yatırımları yapma borcu vardır. Atatürk Üniversitesi kapılarını kimseye kapatmamıştır. Her geçen gün Erzurum halkı ile üniversiteyi nasıl bir araya getirebiliriz onun çalışmalarını yapıyoruz. Bizim çabamız Doğu’yu Erzurum’u batının seviyesine getirmektir. Erzurum her dönem bu tür işlerin öncülüğünü yapmıştır. Bunu da başarmamız lazım. Atatürk Üniversitesi başarı sıralamasındaki yerini her geçen sene daha yükseklere çıkarıyor. Bizim hedefimiz ise Türkiye genelinde birinci sıraya oturmaktır.” şeklinde konuştu.
Meclis toplantısında ayrıca İİBF Dekanı Prof.Dr. Uğur Güllülü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Bayrakçeken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şahin Güllapoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mükerrem Kaya da birer konuşma yaptılar.